SPELTIPS 18/11 inför Serbien – Ryssland: Gruppspelet ska avgöras!

Av
Uppdaterat: november 18, 2020

Landslagsuppehållet börja lida mot sitt slut men först ska en hel drös med matcher avgöras under onsdagskvällen. Det är givetvis UEFA Nations League som står på agendan och grupperna ska avgöras. Nations League har ett väldigt komplex system där man kan flyttas upp till en bättre grupp eller åka ner i den så kallade grupprankingen.

Serbien har gått väldigt svagt i det nuvarande gruppspelet där de tävlar mot Turkiet, Ungern och Ryssland. I skrivande stund befinner sig Serbien längst ner i gruppen med endast tre inspelade poäng. Landslagets enda chans att undvika nedflyttningen är en storvinst mot Ryssland samtidigt som Turkiet förlorar mot Ungern. Men sett till hemmalagets form känns detta scenariot ganska långt bort, Serbien har inte vunnit någon av deras fem gruppspelsmatcher i Nations League. Under onsdagen ställs de mot Ryssland som behöver en trepoängare för att säkra den viktiga gruppvinsten. Senast dessa två lagen drabbades samman vann Ryssland med bekväma 3-1.

Desto bättre har det gått för gästande Ryssland i det nuvarande Nations League-gruppspelet. Det är alltså endast en gruppspelsmatch kvar innan slutplaceringarna är satta. Ryssland spelar nämligen för att behålla sin förstaplats som skulle innebära en uppflyttning till A-grupperna. Men grupptvåan Ungern jagar tätt bakom och även Turkiet har en chans på förstaplatsen fortfarande.

Det gäller alltså för Ryssland att knipa en trepoängare för att vara på säkra sidan under onsdagskvällen. De ställs visserligen mot svaga Serbien samtidigt som storkonkurrenterna Turkiet och Ungern tar sig an varandra. Ryssland kunde egentligen avgjort gruppen tidigare men har presterat lite sämre i de senaste gruppmatcherna. Ryssland kommer senast ifrån en 3-2 förlust mot Turkiet, men vi anser att resultatet förklarar inte hela bilden. Ryssland inledde nämligen matchen starkt med en ledningen i den tionde matchminuten. Sedan drog Semenov på sig ett rött kort i den 24:e minuten vilket ändrade hela matchbilden. Ryssland har tidigare visat sina kvaliteter och vi väljer att använda dubbelchansen till deras favör!