Speltips 18/8 till Leipzig vs PSG: Semifinal

Av
Uppdaterat: augusti 17, 2020

Den här matchen blir riktigt rolig att se, PSG passar Leipzig väldigt fint och jag tror på en skräll i den här matchen. Men PSG har stjärnor som inte Leipzig är i närheten av att ha och av den anledningen är PSG favoriter till att vinna matchen enligt spelbolagen.

Leipzig

Man tog sig vidare via Atl. Madrid som är en riktigt svår nöt att knäcka. Madrids försvarsspel och vilja att döda matcher med maskning och allt vad det innebär gör dom till en liten madröms motståndare. Men Leipzig lyckades efter ett sent mål som styrdes in.

Utan Werner känns inte Leipzig lika farliga ut framåt men man är ett lag som sällan går ifrån en match mållösa. Paulsen gör ett riktigt bra jobb som target spelare men man saknar lite i djupledslöpningarna, vilket Werner tillförde. Nkunku är snabb och teknisk men saknar lite i slutprodukten. Forsberg fick ingen minut spelad senast vilket förvånade mig lite då Laimer var under isen men Nagelsmann gjorde rätt som byte in Tyler istället för de va han som avgjorde med sitt skott som styrdes.

Leipzigs spel attraherar väldigt mycket det är rakt mot mål inte för många passningar mellan mittbackarna som många lag har för vana att göra. Många fina kompinationsspel med 1-2 touch gör att man skapar många lägen och det tror jag passar perfekt mot PSG som känns lite statiska bakåt inte alltid vakna. Thiago Silva i PSG är inte på samm nivå som han var tidigare, han har sjunkit med ligans nivå och även åldern har inte gjort han snabbare.

PSG

Med väldigt små marginaler lyckades PSG ta sig vidare emot Atalanta efter en vänding i slutminuterna. Neymar känns väldigt ensam på plan, Icardi tillför inte mycket på planen sist och även Sarabia hade inte en av sina bästa matcher. Under hela matchen väntade man på att PSG skulle sätta i nästa växel men det hände inte förens PSGs bästa spelare kom in på plan Mbappe. Mbappe skakade Atalanta direkt när han kom in med 20 minuter kvar att spela och även om inte Mbappe gjorde något mål så var de han som fick vart på anfallsspelet

PSG behöver Mbappe från start för att kunna knyta till sig en finalplats. Han saknades senast i 11an för att han inte var 100% men han såg ut att vara i riktigt bra form och lär starta emot Leipzig. Utan Mbappe på plan känns PSG genast mycket svagare ut, hans speed och förmåga att ta sig förbi sin motståndare behövs.

Matchen

Jag tror på en riktigt härlig match att se på för en neutral tittare. Mycket mål och ett spel som böljar fram och tillbaka. Med PSGs offensiva superstars och Leipzigs offensivt lagda lag öppnar för mycket mål. Jag tror faktiskt att vi får se en hel tysk final och att Leipzig drar det lägsta stråt. Mycket är på grund av hur PSG har presterat precis innan CL och under CL sen det återupptogs. Man körde 2 final matcher innan CL slutspelet började och i dom matcherna såg man inte alls bra ut, mycket sidleds passningar. Jag tror på 50/50 bollinnehav och att Leipzig lyckas skapa mer då dom har högre bolltempo och ett rakarespel. Om PSG är smarta skaman låta Leipzig ha mycket boll och bara kontra med både Mbappe och Neymar. PSG behöver inte ha fler spelare som går uppåt då dom 2 kan göra allting själva men jag tvivlar på Tuchel som gärna vill ha bollinnehavet.

Dagens speltips

Över 2,5 mål i matchen till oddsen 1,62 hos Leovegas.