SPELTIPS 19/11 inför Frölunda – Oskarshamn: Så dåliga är inte bortalaget!

Av
Uppdaterat: november 19, 2020

Frölunda ska alltså i den här matchen vinna med tre mål eller fler för att vårt spel inte ska hitta rätt. Och här tycker jag att oddssättarna överskattar svårigheten i att faktiskt vinna med tre mål i dagens hockey. Dels är ligan väldigt jämn och spelarna är väldigt tränade. Sedan ska heller inte avsaknaden av publik bortses här heller. Vid ledning med två mål kommer inte någon publik att elda på Frölunda att fortsätta att producera utan fokus kommer istället vara internt i laget på att vinna matchen.

Man har den här säsongen löst det här spelet i fyra matcher, detta mot Brynäs, Malmö och HV71, tre stycken bottenlag om man ska vara helt ärlig. 4-1 segern hemma mot Luleå skojar man såklart inte bort. Men det är mot annars sämre motstånd som man lyckats med den här bedriften. För även om Oskarshamn på pappret är ett av de sämre lagen i ligan så har man visat att så inte är fallet. Frölunda kommer också för egen del från en rejäl käftsmäll mot Leksand, där dalalaget var helt överlägsna i tre perioden och vann helt rättvist. Tungt för ett annars bra självförtroende.

Att Oskarshamn skulle placera sig på en femteplats i tabellen efter 15 spelade matcher är för mig den största överraskningen i svensk hockey på mycket länge. Laget imponerar i stort sett i varje match och det vore nästan generalfel att inte lita att Oskarshamn är med långt in i den här matchen. Spelet har man hittills löst i 12 av 15 matcher den här säsongen och samtliga förluster har man släppt in mål i tom kasse, vid två av dessa förluster, mot Luleå och senast mot Linköping så har man dessutom släppt två mål i tom kasse. Risken finns såklart att man tar ut målvakten och låter det rinna iväg men den här statistiken visar verkligen att Oskarshamn har varit med i nästan varje match den här säsongen.

Vad som heller inte ska glömmas bort är att Oskarshamn faktiskt slog Frölunda när lagen möttes senast, man har inte glömt den matchen och kommer försöka rida på den vågen i den här matchen, det är trots allt två lag som kommer från sämre matcher som möts här och då måste man hitta något som tänder laget inför fighten.