Speltips 19/11 till Luleå – Örebro: Dags för hemmalaget att bryta förlustsviten

Av
Uppdaterat: november 20, 2020

Luleå har svarat för något så otippat som att förlora i tre raka fajter. Örebro kommer däremot från två raka vinstmatcher där man smällt in hela tolv (!) mål framåt. Hur slutar kvällens match lagen emellan?

Tryck här för mitt speltips till Brynäs – Växjö!

Tryck här för mitt speltips till Frölunda – Oskarshamn!

Tufft spelschema

Luleå har svarat för en bra säsongsinledning då man spelat in 22 poäng på tolv matcher och ligger därmed på en sjundeplats i tabellen. Just den tabellplaceringen ljuger rejält då man bland annat spelat fem (!) matcher färre än ettan Frölunda och sexan Skellefteå. Faktum är att samtliga sex lag ovanför i tabellen spelat 2-5 matcher fler än Luleå.

Under den senare tiden har Luleå förlorat tre (!) raka matcher efter ordinarie speltid, vilket är väldigt sällsynt. Återigen här så luras vi lite. Under förlustsviten har man nämligen mött serieledaren Frölunda två gånger samt form- och hemmastarka Växjö. Laget har således haft ett oerhört tufft spelschema på slutet.

Luleå är ett erkänt starkt hemmalag och har faktiskt vunnit hela 15 av sina 18 senaste hemmafajter. Otroliga siffror, såklart. Lägg därtill att man brukar trivas hemma mot Örebro då man vunnit tre raka hemmafajter mot kvällens motståndare samt åtta av de tio senaste.

Öser på framåt

Årets upplaga av Örebro är mycket intressant och laget har också fått en alldeles lysande start på säsongen då man ligger på en tredjeplats i tabellen efter att ha spelat in 30 poäng på 16 bataljer.

Örebro har två raka segrar där båda vinsterna kommit på hemmaplan mot skånskt motstånd. Allra senast besegrade man Rögle med 6-5 efter förlängning för att innan dess slå Malmö med klara 6-2.

Örebro är således relativt formstarka, men det ska också tilläggas att laget tar sina flesta poäng på hemmais där man är otroligt bra. På bortais är topplaget desto sämre. Faktum är att man endast vunnit en av sina sex senaste matcher på resande fot där man bland annat förlorat mot jumbon Malmö med 1-2.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Luleå FT till 1,99 (2,5u) gånger pengarna.

I grunden håller jag Luleå som det bättre laget. Luleå må ha förlorat tre raka matcher, men de har varit mot tabellettan två gånger och form- och hemmastarka Växjö. Inga förluster att skämmas över direkt. Örebro har två raka segrar och tolv mål gjorda framåt, men laget trivs inte alls på bortaplan och ännu mindre i Luleå. Örebro har endast vunnit en av sina sex senaste fajter på resande fot och har tre raka nederlag borta mot Luleå.

Örebro lever mycket på sin offensiv, vilket betyder att defensiven blir lidande. Faktum är att laget, trots att de ligger trea i tabellen, släppt in fjärde flest mål i serien med 46 insläppta. Luleå å sin tur har släppt in minst mål i serien och spelar alltid en tajt hockey. Örebros offensiv lär därför inte bjudas på många ytor.

Jag har oerhört svårt att se Luleå förlora fyra raka matcher och framför allt mot ett defensivt svagt Örebro, som dessutom vantrivs på bortais samtidigt som Luleå är otroligt starka på hemmaplan.

Lycka till!

Tryck här för mitt speltips till Brynäs – Växjö!

Tryck här för mitt speltips till Frölunda – Oskarshamn!

Betsson

4,3 rating

100 % upp till 100 SEK

Nordicbet

3,8 rating

100 % upp till 100 SEK

Betsafe

4,5 rating

100 % upp till 100 SEK