SPELTIPS 20/11 inför Espanyol – Girona: Katalonienderby!

Av
Uppdaterat: november 20, 2020

Vi är inte vana vid att se Espanyol spela i Segunda, men så fick det bli efter förra säsongens stora fiasko. Väl här har man gjort det bra, och att döma av hur man spelat hittills ser det ut som att man kommer flyttas upp direkt igen. Espanyol leder serien, men förstaplatsen hotas av ett formstarkt Mallorca. Under fredagen bjuds vi på ett katalonienderby när Espanyol tar emot Girona, och här har jag svårt att se hemmalaget lämna planen med något annat än tre poäng.

Espanyol har imponerat stort i defensiven ända sedan säsongsstarten, där man faktiskt bara släppt in tre mål på tolv matcher. På hemmaplan har man en resultatrad på 5-1-0 och där har man bara släppt in ett mål. Girona har inte imponerat alls på sistone, i synnerhet inte framåt, så Espanyol bör kunna hålla nollen här och lämna med tre komfortabla poäng.

Det vill sig inte riktigt för Girona, som även dem siktar på en återkomst i La Liga. Förra säsongen var man nära, men nu har man öppnat rätt svagt får man ändå säga. En resultatrad på 4-3-4 och plats sexton i tabellen. Här känns det som att man hade behövt ha med sig en bättre form i hopp om att lyckas störa Espanyol, men Girona har istället fyra raka utan vinst. Nu senast förlust mot Mallorca, där man dessutom drog på sig två röda kort. Man kommer alltså heller inte med full styrka till matchen. Avbräck såväl i defensiven som offensiven.

Här väljer jag sida, och klickar en rak hemmavinst. Espanyol ser alldeles för stabila ut för tillfället och ställs mot ett Girona ur form.