SPELTIPS 20/11 inför Rennes – Bordeaux: Målspelet dukas fram!

Av
Uppdaterat: november 20, 2020

Ligafotbollen är tillbaka och undertecknad har hittat ett fint målspel i Ligue 1. Topplaget Rennes tar emot Bordeaux hemma på Roazhon Park i den elfte omgången av Ligue 1. Det är två lag som inledde säsongen på ett betydligt bättre sätt än vad det har gått i de senaste omgångarna. Rennes var briljanta i upptakten av säsongen och gick obesegrade i hela sju raka ligamatcher. Därmed blanda sig laget in i toppstriden direkt, även trots formdippen på senaste befinner sig Rennes fortfarande kvar i liknande läge.

I skrivande stund hittar vi hemmalaget Rennes på en fin tredjeplats i Ligue 1. Deras enormt fina start har gett laget en fin chans att vara med i kampen om Europa-spelet. Men säsongen är lång och det är redan flera konkurrenter som jagar tätt bakom. Rennes har förlorat fyra av deras fem senaste matcher, där två av dem var i Champions League-gruppspelet. Rennes slutade på en fin tredjeplats förra säsongen, vilket betyder att klubben får kombinera CL och ligaspelet den här säsongen. Kan den tuffa matchningen vara anledningen till Rennes senaste formdipp? Vi har i alla fall sett ett högt antal mål under den närmaste tiden. Rennes har löst spelet i hela 18 av deras 19 senaste matcher, ett facit som talar för vårt målspel inför fredagen!

Bordeaux hade också likt hemmalaget Rennes en bättre inledning än vad de har gått under de senaste omgångarna. Bordeaux inledde ligasäsongen med tre raka omgångar utan förlust, men med tidens gång har förlusterna blivit en allt vanligare syn för Bordeaux. Gästerna har förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher och därmed tappat ett antal placeringar i tabellen.

I skrivande stund hittas alltså Bordeaux på en tolfteplats i tabellen efter tio spelade ligamatcher. Vi kan summera deras tio ligamatcher med en blandad kompott, vilket har gett deras placering i det så kallade ingenmanslandet. Bordeaux har sett väldigt skakiga ut i försvaret under de närmaste omgångarna. De har släppt in hela sex mål på deras två senaste ligamatcher. Vi väljer att syna minst två mål i mötet med Rennes!