SPELTIPS 20/8 inför NSÍ Runavík – Barry Town: Målspel på agendan!

Av
Uppdaterat: augusti 20, 2020

Inför den första omgången av Europa League-kvalet drog Runavík lotten att få spela på hemmaplan. Onekligen en stor fördel för Runavík då årets kvalspel endast avgörs i enkelmöten. Runavík som är en av de större klubbarna på Färöarna knep en kvalplats till Europa League efter fjolårets tredjeplacering. Det är andra året i rad som Runavík efter topplacering får testa lyckan i Europa.

I fjol lottades Runavík mot Ballymena United från Nordirland. Efter två jämna möten fick tillslut Runavík se sig besegrade med 2-0. Att ta med oss inför torsdagens match är att Runavík lyckades hålla nollan mot Ballymena på hemmaplan. Vår bedömning är att Ballymena och Barry Town bör hålla ungefär samma standard. Alltså är det mycket möjligt att vi får se ett Runavík som håller nollan i Europa League-kvalet på torsdag!

På andra sidan planhalvan väntar Barry Town från Wales. Såklart tufft att Barry Town som inte spelat en tävlingsmatch sedan i mars drog lotten att spela på bortaplan. Walesiska Cymru Premier ställdes in i Mars och ännu har ingen ligafotboll i landet återupptagits. Efter att inte ha spelat fotboll på så många månader slängs man direkt in i hetluften på torsdag. Här räknar vi med att Barry Town i första hand kommer försöka hålla rent framför egen kasse. På torsdag förväntar vi oss en tillknäppt matchbild och då ligger underspelet nära till hands.

Även Barry Town kvalade till Europa League i fjol och då ställdes man också mot nordirländskt motstånd  i form av Cliftonville. På hemmaplan lyckades Barry Town hålla nollan men på bortaplan fick man det tufft och förlorade med 4-0. Såklart något oroväckande att man i fjol släppte in fyra mål på bortaplan men vi håller Runavík som ett svagare lag än Cliftonville. Det vi tar med oss från förra årets kval är att man lyckades hålla nollan i en match samt inte gjorde ett enda mål. Under 2.5 mål klickas!