SPELTIPS 20/9 inför Leicester – Burnley: Målspelet synas!

Av
Uppdaterat: september 19, 2020

Premier League rivstartade förra helgen, men det är ett antal klubbar som fortfarande väntar på den spännande ligapremiären. Burnley kliver in i ligaspelet under söndagen när de tar sig an Leicester City. Hemmalaget har redan spelat den nervkittlande ligapremiären, det slutade med en trygg 3-0 seger över nykomlingen West Bromwich.

Jamie Vardy ledde laget till seger med sina två mål ifrån straffpunkten. Även nyförvärvet Timothy Castagne fick sig en kanonstart i den nya klubben med ett mål och en hållen nolla. Kantspelaren Harvey Barnes stod också för en kanoninsats förra helgen, engelsmannen låg bakom i princip allt och var ett ständigt orosmoment med sin snabbhet. Det råder inga tvivel om att de finns kvalitet hos hemmalaget Leicester, men det återstår att se ifall de klarar av att hänga med i toppen som förra säsongen.

Gästande Burnley reser alltså till Leicester och närmare bestämt King Power Stadium inför söndagens ligabatalj. Som vi nämnde tidigare är detta ligapremiären för bortalaget Burnley. Sean Dyche och sina mannar har fått vänta en extra vecka jämfört med de flesta klubbarna i ligan. Men det har gett Burnley chansen att kunna analysera sina motståndare betydligt bättre inför söndagens batalj.

Burnley spelar en väldigt försvarsinriktad fotboll med tränaren Sean Dyche. En taktik som gav utdelning säsongen 17/18 då klubben knep en stark Europa League-plats. Burnley stod även för en stark säsong ifjol när de slutade på en tiondeplats i tabellen. Noterbart är att gästerna endast tog två poäng färre än storklubben Arsenal. Burnley är oerhört svåra att få hål på, det låga försvarsspelet ger motståndarna väldigt lite yta i den sista tredjedelen. Burnley har löst underspelet i nio av deras tio senaste matcher, vi tror att gästerna vill hålla tätt i söndagens premiär. Om det blir under tre mål i matchen rättas spelet grönt. Exakt tre gjorda mål betyder insatsen tillbaka och allting över tre mål blir förlust.