SPELTIPS 20/9 inför Newcastle – Brighton: Andra raka!

Av
Uppdaterat: september 19, 2020

Newcastle är i ständigt snack om ny ägare i klubben. Än så länge är inget konkret, men det lär bli något inom den närmaste tiden. Från det till fotbollen i sig, Newcastle vann sin premiär i Premier League senast, mot ett halvdåligt West Ham. Nu väntar en tuff hemmapremiär mot svårspelade Brighton, som älskar att föra matcher. Graham Potter lär inte ha annorlunda inställning när man gästar Newcastle den här dagen, utan Newcastle kommer få ställa om med sina snabba anfallsspelare Callum Wilson, Allan Saint-Maximin och co.

Att Newcastle löser minst oavgjort här ser jag som solklart på förhand. Man tar med sig ett självförtroende in i matchen mot Brighton. Gästerna är dessutom ett lag som passar ganska bra. 0-0 i två raka matcher ifjol.

Brighton gjorde en mycket fin insats mot Chelsea senast. Tyvärr blev det inga poäng trots att man spelade väldigt bra fotboll. Men som många gånger förut är det dedär lilla extra som saknas. Chelsea gjorde fler mål och så enkelt var det den dagen. Man ägde en hel del boll och man fick se en högerback, tidigare Chelsea, Tariq Lamptey som imponerade stort. Det finns mycket att ta med sig helt enkelt, men man måste få in bollen. Det är speciellt så när man möter Newcastle, som man senaste säsongen hade det väldigt tufft mot på den fronten.

Newcastle +0.5 klickas, eftersom jag tror att hemmalaget är i tillräckligt bra skick för att lösa det här. Trots att man lär få jaga en hel del boll och ställa om, vilket jag tror gynnar hemmalaget mer. Brighton har goda möjligheter att göra en bra prestation här, men att det leder till mer än oavgjort ser jag inte idag.