SPELTIPS 20/9 inför Southampton – Tottenham: Formsvagt möter formsvagt!

Av
Uppdaterat: september 19, 2020

Söndagen inleds med Premier League, närmare bestämt Southampton mot Tottenham. Här har vi två lag som förlorade sin första match i ligaspelet och som således jagar sina första poäng. Southampton, söndagens hemmalag, föll med 1-0 mot Crystal Palace och nu i veckan förlorade man cupmatch mot Championship-laget Brentford, 2-0 slutade det där. Två raka förluster och två raka matcher utan att man ens gjort mål alltså. Man lär få det tufft att briljera offensivt mot Tottenham i helgen.

Jag tror en målsnål, rätt seg drabbning mellan två lag ur form. Båda lagen har inte lyckats producera framåt under inledningen, men man har heller inte visat upp någon särskilt dålig defensiv. Hade knappast förvånat mig om detta möte slutar mållöst.

Tottenham ställdes mot Everton i första matchen för säsongen och det blev inga poäng för José Mourinho i premiären. Efter 1-0 Everton lyckades inte Tottenham spela fram någon kvittering och prestationen var helt klart icke godkänd, i synnerhet offensivt. Man noterades visserligen för vinst i veckan när man ställdes mot bulgariskt motstånd i kvalet till Europa League – men den matchen skulle man ju bara vinna komfortabelt. Trots detta krävdes det ett rött kort för motståndarna och ett ledningsmål i andra halvlek för att skilja lagen åt. Ett formsvagt Tottenham det här med andra ord. Jag tror man får det tufft i att skapa mycket mot Southampton.

Med tanke på dessa förutsättningar råder det inget tvivel om att underspelet måste testas, och här finns spelvärde i min mening. Vi bjuds på hela 1,90 gånger pengarna på under 2,5 mål – jag hugger direkt. Spelbolag Bet365.