SPELTIPS 21/8 inför Sevilla – Inter: Givet drag i finalen!

Av
Uppdaterat: augusti 21, 2020

Europa League-äventyret lider mot sitt slut och en vinnare skall koras. Under fredagskvällen går finalen av stapeln och det är två ruskigt formstarka lag som drabbar samman.

Roma, Wolverhampton och senast Manchester United – det är definitivt inga lingongäng som Sevilla besegrat under slutspelet. Vinsten mot United senast var knapp, riktigt knapp, men samtidigt visade man att man har ett trumfkort i form av enorm rutin från detta sammanhang. I spanjorernas prisskåp hittar vi hela fem Europa League-pokaler och det råder inget snack om att man sitter på den högsta tronen i den här turneringen. Julen Lopeteguis mannar kliver för ovanlighetens skull in i den här bataljen som underdogs, men kan mycket väl slå ur underläge. Med åtta vinster på de nio senaste matcherna är formen riktigt vass.

Inter har gått som tåget på sistone. Vinsterna har avlöst varandra och i ligaspelet slutade man på en stark andraplats, en poäng bakom mästarna Juventus. Ingen ligatitel för Antonio Conte som får ställa in siktet på att kamma hem europeiskt guld istället. Senast gjorde italienarna slarvsylta av Shakhtar Donetsk när en övertygande 5-0-seger inkasserades. Lukaku och Martínez pangade in två kulor vardera och visade återigen prov på ett ruskigt vasst samarbete. Italienarna kommer till matchen med en ruggig formkurva, sex raka vinster har inkasserats med hela 16-1 i målskillnad.

Vi har en underhållande final att vänta, inget snack om saken. Förväntar mig en intensiv match där Sevilla för större delar av matchen, medan Inter sätter det största hoppet till sylvassa omställningar.

Tror även på en känslohet match mellan två lag som ofta tenderar att spela på gränsen. Står oerhört mycket på spel för båda lagen. Sevilla jagar en sjätte Europa League-titel samtidigt Inter är på jakt efter klubbens första titel sedan 2010-2011. Här räknar jag med heta känslor från båda håll och givetvis väljer jag att rikta blickarna mot kortmarknaden, där jag hittat matchens absolut finaste drag – över 4,5 kort till 1,68 gånger pengarna. Det är ett svårt spel att blunda för med tanke på omständigheterna.

Finns en drös kortbenägna spelare hos båda lagen. Sevillas Diego Carlos är en sådan spelare. Kortbenägen så det skriker om det. Brassen har synat kortet i de tre senaste slutspelsmatcherna och det är definitivt ingen slump. Att han går kortlös här finns inte på min karta. En spelare som Banega tenderar att tända till i stormatcher, inte minst när argentinarens gamla klubb står för motståndet.

Inter lär definitivt vara det lag som drar på sig flest kort i den här matchen. Barella, rivjärnet på Inters mittfält, är en aggressiv spelare som ofta spelar på gränsen och som ofta kommer undan med mycket. Att italienaren inte synat det röda kortet under säsongens gång är en gåta. Det gula kortet har han däremot synat hela 11 gånger i ligaspelet. Ute i Europa har det blivit tre ostskivor. Lär bli en fjärde under fredagskvällen. Sedan har vi hetlevrade Martinez som drar på sig väldigt många kort för att vara anfallare. En “småful” Young ligger ofta häck i häl på motståndarna. En Gagliardini som inte alltid kommer rätt in i duellerna.

Holländaren Danny Makkelie är mannen som håller i pipan under fredagskvällen. En relativt oerfaren domare som dömt 19 matcher i Eredivisie och sju matcher ute i Europa. Holländaren har dömt sex Champions League-matcher och blott en Europa League-match, mötet mellan Leverkusen och Rangers där fem ostskivor delades ut. Dömer nu sin första europeiska final och pressen kan definitivt bli påtaglig.

Över 4,5 kort blir mitt drag i matchen till 1,68 gånger pengarna. Att Barella får syna kortet blir ett litet sidospel till 2,30 gånger pengarna. Blir även en slant på Carlos till hela 3,75 gånger pengarna. Lycka till vid rygg!