Speltips 22/8 till Vitality vs Astralis: Slutspelsplats till vinnaren!

Av
Uppdaterat: augusti 23, 2020

Torsdagens speltips satt extremt fint där vi satte 3/3 och gick närmare 7units+! Igår hade jag inte någon känsla för matcherna som spelades och valde därför att skippa dem helt, vilket jag tror var bra då det blev några skrällar. Idag har vi återigen två matcher i Europa och en i NA och vi kommer att fokusera på kvällsmatchen här i EU som är mellan Vitality och Astralis!

Två nya, starka spelare i Astralis

En vinst emot Fnatic när danskarna spelade sin första officiella match där en av de nya spelarna var den som fick mest kills! Bubzkji kom högst upp på listan för sitt lag och var verkligen en stöttepelare för sitt lag på Train när han ett flertal gånger vann rundorna självmant efter att ha fått två / tre tidiga kills! es3tag hamnade dessvärre längst ner på scoreboard’en MEN det är väldigt lätt hänt med tanke på positionerna han spelar. B på train är väldigt ofta en svår position att spela och man får ofta ganska lite action här, vilket gör att man lätt hamnar långt ner!

Vinsten generellt emot Fnatic såg relativt stabil ut. Det är svårt att säga ifall det är fnatic som är väldigt dåliga på Nuke eller ifall grunden för Astralis fortfarande finns där! Train var en utav de svagare kartorna för Astralis innan spelaravbrottet men de lyckades ändå ha en väldigt stabil T-sida där de lyckades vinna sju rundor för att ta kartan till overtime som de sedan vann!

Vitalitys säkra vinst emot Heretics

En relativt jämn första karta för Vitality men den kändes alltid i kontroll. En 11-4 halva och det såg ut som att Heretics inte skulle ha en chans i kartan. En halvcomeback från heretics gav dem dock ställningen 12-11 till Vitality. Men väl där tog det stopp och slutresultatet blev 16-13 och nästa karta var Overpass. Den kartan hade Heretics inte någon chans på när Vitality vann nio på T-sidan och stängde kartan relativt snabbt på CT-sidan där de endast lät motståndarna få två rundor.

En seger för Vitality som kändes ganska självklar inför och under matchens gång. Den är inte ett extremt stort för Vitality egentligen, något som jag definitivt tycker är bra och intressant är att Heretics, som har en vinstprocent på 67% på Vertigo valde bort den i sista rundan! Det leder mig till speltipset för denna match!

Dagens speltips

Med tanke på att Astralis har två nya spelare har de högst troligen inte hunnit gå igenom alla kartor med laget, iallafall inte till varje enskild del. Mirage är fortfarande deras perma-ban och de mer strategiska kartorna, som Vertigo, kan vara extremt svårt ifall man inte har en bra grund för laget, vad som ska göras när vissa saker händer samt ett flertal olika strategier på T-sidan. Det är inte 100% att Vitality kommer välja vertigo, även fast de själva har 100% på den, men det finns ett flertal kartor som de kommer ha stor fördel på.

Jag kommer att spela på ett kartspel med handicap och det gäller här att Vitality vinner med tre rundor eller mer. Exempelvis 16-13 men det funkar även i overtime ifall resultatet exempelvis skulle bli 19-16.

Därför väljer jag att spela på att Vitality vinner karta 2 med handicap -2.5 till oddset 2.26 hos Betsson (2.5units)