SPELTIPS 22/9 inför Slavia Prag – Midtjylland: Mål att vänta!

Av
Uppdaterat: september 21, 2020

Under tisdagen bjuds vi återigen på flera matcher i det spännande Champions League-kvalet. Undertecknad riktar blickarna mot första mötet mellan Slavia Prag och danska Midtjylland. Tidigare har det endast varit en match i de olika kvalrundorna, men nu när vi närmar oss gruppspelet är det dubbelmöte som gäller.

Det första mötet spelas alltså på Sinobo Stadium i Tjeckiens huvudstad Prag. Hemmalaget Slavia Prag kliver in i CL-kvalet för första gången under den här säsongen och är givna favoriter inför detta mötet. Många minns nog klubben från den så kallade dödens grupp i Champions League förra säsongen. Slavia Prag lottades tillsammans med storklubbarna Barcelona, Dortmund och Inter. Som förväntat blev Slavia Prag slagpåse i den tuffa gruppen. Hemmalaget brukar bjuda på målrika matcher i den inhemska ligan, över 2 mål har suttit i sju av deras nio senaste matcher. En av de resterande slutade med exakt två mål, vilket hade betytt insatsen tillbaka med vårt spel. Nu väntar ett offensivt Midtjylland och vi tror på en böljande kvalmatch!

Danska Midtjylland har stått för ett starkt spel i Champions League-kvalet såhär långt. Klubben trädde in i kvalspelets andra runda när de ställdes mot starka Ludogorets Razgrad. Som förväntat blev det en jämn batalj mellan dessa två, men Midtjylland drog det längsta strået när Brumado hittade nätet i den 78:e matchminuten.

Den regerande ligamästarna gick alltså vidare till den tredje kvalrundan där de ställdes mot välkända Young Boys. Den schweiziska storklubben, med sin erfarenhet från Europa-spel, var utnämnda favoriter att avancera vidare i turneringen. Men även där lyckades Midtjylland stå för en imponerande insats och slutresultat skrevs till hela 3-0. Midtjylland som vann den danska ligan förra säsongen – ska absolut inte räknas bort när det gäller avancemang till CL-gruppspelet. Vi tror mycket väl att gästerna kan bidra till vårt överspel under tisdagskvällen.