SPELTIPS 23/10 inför Elche – Valencia: Nykomlingarna har inlett fint!

Av
Uppdaterat: oktober 23, 2020

Elche är tillbaka i det spanska finrummet igen efter fem år utanför La Liga, imponerande arbete av klubben med tanke på att man faktiskt var nere i tredjedivisionen för ett par säsonger sedan. Ännu mer anmärkningsvärt blir det hela när man lyckats inleda starkt i de fyra matcher man hunnit spela. 3-0 förlust mot Real Sociedad i premiären var inget att skryta med, men sedan dess har man två vinster och ett kryss. Nämnvärt är då också att laget hållit nollan i de tre senaste.

Elche har hållit nere på siffrorna inledningsvis, mest tack vare sitt fina defensiva jobb. 1-0, 0-0 och 2-0 är vad man noterats för de tre senaste, så det är som upplagt för målsnålt när man tar emot ett trögt gående Valencia.

Med tanke på vilken sommar Valencia har bakom sig är det knappast konstigt att man inte lyckats särskilt bra under inledningen av La Liga. Efter sex spelade matcher har man sju poäng, samma antal som Elche men med två matcher mer spelare. Säger en del. Det är dessutom lite kaos-artat inom klubben, där tränare Gracia reagerat starkt mot ledningen efter att nyckelspelare sålts samtidigt som man inte förstärkt truppen, till en sådan grad att tränaren inte längre vill vara kvar. Till mötet mot Elche kommer man med två raka vinster, här lär man få det tufft.

Valencia löser spelet i tre av de fyra senaste, mest på grund av att man själva inte lyckats producera speciellt mycket mål. Valencia har inte lyckats göra mer än ett mål i fem raka matcher, och att briljera framåt mot ett defensivt starkt Elche blir ingen enkel uppgift. Tror på en match där båda lagen får det svårt i att hitta nätet, målsnålt kryss att vänta?

Mitt spel blir under 2,5 mål!