SPELTIPS 23/10 inför Stuttgart – Köln: Formstark nykomling!

Av
Uppdaterat: oktober 23, 2020

Den femte omgången av Bundesliga rivstartar under fredagskvällen. Det är VfB Stuttgart som tar sig an FC Köln hemma på Mercedes Benz Arena. Dessa två lagen hittas i vars en ände av tabellen efter fyra spelade ligamatcher. Nykomlingen Stuttgart har verkligen fått sig en kanonstart i Bundesliga. Klubben spelade nämligen i den tyska andraligan förra säsongen men uppflyttningen blev ett faktum efter en välförtjänt andraplats.

Men det förhöjda matchtempot verkar inte vara något problem för hemmalaget. Nykomlingen Stuttgart har imponerat i säsongens upptakten och befinner sig just nu på en stark femteplats i tabellen. Deras facit i Bundesliga lyder två vinster, en oavgjord och en förlust efter fyra omgångar. Under fredagen väntar ett möte mot Köln som fått sig en betydligt tuffare ligastart. Vi väljer att använda DNB-spelet till hemmalagets favör. Stuttgart kommer senast ifrån en stark 0-2 vinst över Herta BSC.

Medan Stuttgart har klarat steget till Bundesliga på ett utmärkt sätt hittills – har gästerna FC Köln fått sig en avsevärt sämre ligastart den här säsongen. Det har visserligen bara gått fyra omgångar, men Köln har verkligen inte fått igång sitt spel ännu. Klubben spelade i Bundesliga även förra säsongen och säkrade kontraktet med fem poäng ner till kvalplacerade Werder Bremen.

Det är i botten av tabellen som Köln befinner sig återigen. I skrivande stund hittas bortalaget på en 16:e plats i tabellen med bara en inspelad poäng. Deras tre inledande förluster har redan bäddat för en potentiell bottenstrid även den här säsongen. Det är alltså ett formstarkt hemmalag som tar sig an ett formsvagt bortalag. Stuttgart har har betydligt mer ljusglimtar i sitt spel och fått igång offensiven direkt i säsongs upptakten. Vi använder oss av insatsen tillbaka inför fredagens batalj!