SPELTIPS 23/11 inför Burnley – Crystal Palace: Dubbelchansen används!

Av
Uppdaterat: november 23, 2020

Premier League bjuder även på två spännande ligamatcher under måndagskvällen. Bottenlaget Burnley tar sig an Crystal Palace i hopp om att vända den negativa trenden som varit. Dessa två lagen drabbas samman på Turf Moor i den nionde omgången av Premier League. Hemmalaget Burnley är inne i en väldigt mörk period just nu och det solida försvarspelet ifrån tidigare säsonger existerar inte alls.

Sean Dyche har haft en förmåga att göra starka resultat med små medel, han har lyckats göra flera grymma säsonger med Burnley trots deras relativt svaga spelarmaterial. Deras främsta framgångsfaktor har varit ett oerhört stabilt försvarsspel. Burnley har länge ansetts vara ett väldigt svårslaget lag – men den bilden börjar suddas ut en aningen nu. Dyche och hans mannar har gått vinstlösa i deras sju inledande ligamatcher och hittas därmed på en svag 19:e plats i tabellen. Det är endast Sheffield United som har presterat sämre i upptakten av den nya säsongen. Gästerna Crystal Palace kommer till måndagen med en klart bättre form, vilket lägger grunden för vårt spel!

Roy Hodgsons mannar slutade i det så kallade ingenmanslandet förra säsongen. Efter 38 ligamatcher hittades laget på en stabil 14:e plats i Premier League-tabellen. Nu har det gått åtta omgångar av ligaspelet och Crystal Palace känns som ett stabilt lag även den här säsongen. Med ett stabilt försvarsspel och ett par farliga pjäser i offensiven har gästerna spelat in 13 poäng hittills.

Crystal Palace kommer senast ifrån en fin 4-1 vinst över nykomlingen Leeds United. Nyförvärvet Eberechi Eze fick göra sitt första mål i Premier League och stod dessutom för en magnifik prestation, vi förväntar oss att den unge engelsmannen startar även under måndagen. Storstjärnan Wilfried Zaha har varit strålande i upptakten av den här säsongen – fem mål på åtta ligamatcher talar för sig själv. Bortalaget har löst minst en poäng i tre av deras fyra senaste ligamatcher!