SPELTIPS 23/11 inför Wolverhampton – Southampton: Två starka försvar!

Av
Uppdaterat: november 23, 2020

Under måndagen bjuds vi även på ett spännande ligamöte mellan Wolverhampton och Southampton. Det är två lag som presterat väldigt bra under den närmaste tiden i ligaspelet. Gästerna Southampton har varit strået vassare men saknar tyvärr målmaskinen Danny Ings. Hemmalaget Wolverhampton har etablerat sig till ett lag på övre halvan under en extremt kort tid.

Sedam deras uppflyttning ifrån Championship har Wolverhampton varit givna i tabellens topp tio. Den här säsongen fick sig däremot en lite tuffare start när Wolves förlorade två av deras tre inledande ligamatcher. Men Nunos mannar behöll lugnet och har sedan dess hittat tillbaka till sitt spel återigen. Nu hittas laget på en tiondeplats med 13 inspelade poäng. De har endast förlorat en av deras fem senaste ligamatcher och försvaret har sett väldigt bra ut. Det har blivit väldigt få antal mål i Wolverhamptons matcher – deras fembackslinje har hållit nollan i tre av deras fem senaste ligamatcher.

Tränaren Ralph Hassenhuttl har gjort ett strålande jobb med den engelska klubben Southampton. The Saints såg väldigt svaga ut för ett antal år sedan och det kändes som att Premier League-dagarna var räknade. Men sedan 53-åringens ankomst har utvecklingskurvan pekat rakt uppåt för klubben. Hassenhuttl ledde laget till en fin elfteplats ifjol och klubben har sin bästa tid på väldigt länge just nu.

Southampton får visserligen klara sig utan skyttekungen Danny Ings som missar matchen på grund av en skada. Men gästerna klarade sig bra ändå i senaste 2-0 vinsten mot Newcastle United. Che Adams får ta ett större ansvar för att hålla igång lagets offensiv, samtidigt som försvaret ser överraskande starkt ut. Southampton har gått som tåget under den närmaste tiden och hittas på en grym sjätteplats i tabellen. De har vunnit hela fem av deras sex senaste ligamatcher och dessutom hållit nollan i flera av dessa. Det är två starka försvar som drabbas samman under måndagen och därmed väljer vi att klicka i underspelet!