Speltips 23/11 till IFK Göteborg-BK Häcken: Målsnålt i derbyt?

Av
Uppdaterat: november 23, 2020

Med tre omgångar kvar av Allsvenskan jagar både IFK Göteborg och Häcken viktiga poäng i varsin del av tabellen. 

IFK Göteborg

IFK Göteborg tog tre livsviktiga poäng i den senaste omgången när laget besegrade Helsingborg på bortaplan med uddamålet. Göteborg gjorde en stabil insats och kontrollerade den första halvleken. Segermålet kom redan i den första halvleken. Efter en hörna höll sig Emil Holm framme och nickade in det som blev matchens enda mål.

Lagets låga försvarsspel fungerade bra mot Helsingborg, men i slutet av Göteborg nära att tappa poäng då Helsingborg hade en boll i undersida av ribban. Segern ger självklart en boost i spelarnas självförtroende och med tanke på att Kalmar FF förlorade mot Djurgården skulle en ny seger innebära mer eller mindre säkrad kotrakt. 

BK Häcken

Även Häcken jagar viktiga poäng och det i toppstriden. Igår vann både Elfsborg och Djurgården, vilket innebär att Häcken tappade sin tredje plats.  Om Häcken ska lyckas knipa andraplatsen gäller det att laget avslutar säsongen på bästa sätt. Formen är inget vidare, laget har endast har en seger på sina fem senaste matcher.

Måndagens match är otroligt viktig för Häcken. Viktigare än att nå andraplatsen är att behålla tredjeplatsen som innebär spela i Europa nästa säsong. Häcken har varit bättre än Blåvitt i år men ett derby är alltid och derby och matchen känns på förhand jämn och öppen.

Analysen

Med tanke på att viktiga poäng står på spel för båda lagen förväntar jag en match där ingen bjuder det andra på något gratis. Jag tror att Göteborg kommer precis som mot Helsingborg stå lågt med sin backlinje och hoppas på omställningar.

Jag tror att Häcken kommer att äga boll och ska Häcken vinna måste lagets mittfältare leverera. Jag tror att vi kommer se få mål i den här matchen. Göteborg har haft problem med att skapa målchanser och producera mål. Jag tror inte det blir lättare mot seriens bästa defensiv. 

Dagens speltips

Jag väljer att spela under 2.5 mål i matchen till 1.78 gånger insatsen hos Nordicbet. 

Betsson

4,3 rating

100 % upp till 100 SEK

Nordicbet

3,8 rating

100 % upp till 100 SEK

Betsafe

4,5 rating

100 % upp till 100 SEK