Speltips 23/11 till IFK Norrköping-Falkenbergs FF: Viktiga poäng står på spel i Norrköping

Av
Uppdaterat: november 23, 2020

Tre omgångar återstår för IFK Norrköping och Falkenbergs FF som drabbar samman denna måndag. Här har vi två lag som jagar viktiga poäng. För IFK Norrköpings del gäller det att plocka tre poäng för att fortsatt ha chansen till topp placeringar. Falkenberg i sin tur jagar poäng för att undvika nedflyttning. 

IFK Norrköping

IFK Norrköping var en guldkandidat efter deras grymma inledning på ligasäsongen. Med en obesegrad svit på åtta raka matcher såg Jens Gustafssons mannar oerhört starka ut och det började diskuteras om laget kunde hålla i denna makalösa formen. Svaret på den frågan blev nej, IFK Norrköping gick in i en rejäl formsvacka där laget tappade alldeles för många viktiga poäng. Det känns som att laget inte kommit ur den svacka helt. Inför avslutningen känns det som att Norrköping hackar sig fram och spelmässigt imponerar man inte.

Framförallt tycker jag att lagets problem ligger i att offensiva spelare inte tar jobbet defensivt och det är något som flera lag lyckats utnyttja. Norrköping kommer till den här matchen med bara en seger på de fem senaste. I den senaste omgången föll laget på bortaplan mot Mjällby med 2-0. Elfsborg och Djurgården vann igår, vilket innebär om Norrköping ska haka på toppstriden måste laget vinna här. 

Falkenbergs FF

Laget ligger näst sist i tabellen och måste se till att spela ihop lite poäng för annars är deras äventyr i Allsvenskan slut för den här gången. På kvalplatsen ligger just nu Kalmar som har 24 poäng, alltså ett mer än Falkenberg 

Bottenstriden är således hur spännande som helst och varje match är livsviktig. Falkenberg har den här säsongen bjudit på ojämna prestationer, men alla vi minns att laget räddades kvar förra året mer eller mindre i sista spark. 

I den här matchen har laget en del bekymmer. Jacob Ericsson har testat positivt för covid-19 och medverkar inte i matchen. Det gör inte heller Lorik Ademi, som inte är tillbaka i full träning ännu, och långtidsskadade duon Tim Erlandsson och Kwame Kizito. Rasmus Fridolf dras med mindre lårproblem. Positivt är att anfallaren Gustaf Nilsson är tillbaka från skada och med i truppen till Norrköping.

Analysen

Norrköping är i grunden bättre lag. Det som oroar inför den här matchen är formen. Bara en seger på de fem senaste och spelmässigt har Norrköping inte imponerat. Jag tror dock att man vill ge sig själva chansen att nå spel i Europa. Vid en seger här så blir avståndet till Djurgården bara två poäng inför de två sista omgångarna.

Falkenberg har en otroligt viktig match i nästa omgång då man tar emot Helsingborg på hemmaplan. Det kan bli som så att laget redan nu fokuserar på den matchen. Jag tror att Falkenberg kommer att försöka kriga till sig en pinne här, men Norrköpings kvalité borde avgöra. 

Dagens speltips

Jag väljer att spela på en hemmaseger med asian handicap -1 till 1.75 gånger insatsen hos Bet365

Bet365

3,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK