SPELTIPS 24/10 inför Genoa – Inter: Givna favoriter!

Av
Uppdaterat: oktober 24, 2020

Vi kastar oss rakt in i den femte omgången av Serie A under lördagen. Hemmalaget Genoa tar sig an storklubben Inter hemma på Luigi Ferraris. Gästerna är givetvis solklara favoriter inför denna tillställningen. Men innan vi börjar prata om Inter ska vi titta till läget hos hemmalaget först. Genoa säkrade Serie A-kontraktet med fyra poängs marginal förra säsongen.

Klubben har därefter rest sig ifrån den absoluta botten och hittas just nu på en elfte plats. Noterbart är dessutom att Genoa har spelat en match mindre än sina resterande konkurrenter. Hemmalaget inledde den nya säsongen med en övertygande 4-1 seger, men det var visserligen mot nykomlingen Crotone. Klubben följde sedan upp premiären med en betydligt svagare insats – Genoa åkte nämligen på en 6-0 förlust mot topplaget Napoli. De ska dessutom vara nöjda med deras oavgjorda resultat mot Hellas Verona i den tredje omgången. Hellas Verona dominerade kraftigt men lyckades inte få in bollen bakom storspelande Mattia Perin. Under lördagen väntar ett starkt Inter som besitter massvis med kvalitet i offensiven. Vi tror att Genoa fortfarande är skärrade av 6-0 förlust mot Napoli och klickar därmed i den raka tvåan.

Giganten Juventus har länge dominerat den italienska ligafotbollen. Den gamla damen har vunnit ligatiteln i hela nio raka säsonger. Men vi tror att Pirlos mannar kommer få en betydligt tuffare konkurrens framöver. Toppstriden i Serie A ser ut att kunna bli jämnare än någonsin den här säsongen. Det är flera lag som verkligen prickat rätt i upptakten av ligaspelet. Klubbar som Atalanta, Milan, Napoli och Inter kan mycket väl utmana om guldet.

Flera av dessa klubbarna jag nämnde har verkligen fått ihopa slagkraftiga spelartrupper inför den här säsongen. Den sistnämnda klubben Inter var visserligen sylvassa redan ifjol, men laget föll på mållinjen när Juventus tog hem titeln med en poäng mer. Men nyckelspelare som Romelu Lukaku och Lautaro Martinez är fortsatt kvar i klubben och vi tror på ytterligare en placering i den absoluta toppen. Under lördagen reser Inter till Genoa inför den femte omgången av Serie A. Gästerna befinner sig på en sjätte plats i tabellen med sju inspelade poäng. Det råder klasskillnad mellan dessa två lagen och därmed känns den raka tvåan som ett bra val.