Speltips 24/11 till Narvik – Stavanger: Storklubben har äntligen fått upp farten

Av
Uppdaterat: november 24, 2020

Efter ett par dagars ledighet är det äntligen dags att leverera speltips igen då jag är ruskigt revanschsugen efter att fyra raka rekar slutat med förlust. Allra senast var det Skellefteå som inte lyckades besegra Malmö. I afton fokuserar jag på våra grannländer där Norge är först ut med mötet mellan Narvik – Stavanger.

Tryck här för mitt speltips till Rungsted – Herning!

Solklar jumbo

Narvik har sannerligen inte fått någon rolig start på säsongen då man ligger dundersist med endast tre inspelade poäng på 14 matcher. Man har endast vunnit en ynka match under säsongen, vilket är häpnandsväckande.

Kvällens hemmalag har radat upp hela elva (!) nederlag, där samtliga slutat med förlust efter ordinarie speltid och åtta av dem med två mål eller fler. Narvik är sannerligen inte i form just nu. Det ska även tilläggas att man spelat de fem senaste matcherna på hemmais och således förlorat samtliga.

Narvik har, tillsammans med Gruner, gjort minst mål i serien med sina 26 fullträffar och laget har dessutom släppt in näst flest mål med 53 insläppta på 14 holmgångar.

Stjärngänget har vaknat till liv

Stavanger fick en otroligt tuff start på säsongen då man endast vann två av sina åtta första matcher och stjärngänget låg därmed i botten av tabellen. Nu har man dock börjat hittat formen på allvar och Oilers ligger numera på en femteplats i tabellen med 18 inspelade poäng på tolv kamper.

Laget är inne i en mycket fin trend då man segrat i fyra raka matcher där tre av vinsterna kommit på bortaplan. Man har bland annat slagit tabelltvåan, Vålerenga, med 3-1 och fyran, Lillehammer, med 6-1 under perioden.

Stavanger har ett fantastiskt bra lag på pappret och bör sluta i toppen även den här säsongen. Truppen innehåller bland annat stjärnor som Dan Kissel, Chad Costello, David Morley och Rudolfs Balcers, som alla ligger i toppen av den interna poängligan. Anmärkningsvärt att Costello och Balcers endast spelat åtta matcher vardera och ändå gjort elva respektive nio poäng för storstadslaget.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Stavanger -2,5 till 2,00 (2,5u) gånger pengarna.

Normalt sett råder det stor klasskillnad lagen emellan. Stavanger ska besegrade ett lag som Narvik enkelt alla dagar i veckan, oavsett om det är hemma- eller bortaplan.

Narvik har förlorat elva (!) raka matcher medan Stavanger vunnit fyra raka. Lägg därtill att kvällens hemmalag, som normalt sett brukar ta sina flesta poäng på hemmaplan, har förlorat sju raka fajter på hemmais.

Kvällens hemmalag har spelat tätt med matcher på slutet. Faktum är att matchen mot Stavanger blir lagets fjärde på de sju senaste dagarna. Stavanger har bara spelat två matcher under samma period och jag räknar därför med ett mer utvilat Oilers jämsides med en ganska sliten tabelljumbo.

Narvik och Stavanger möttes så sent som för knappt två veckor sedan då Oilers vann med tennissiffrorna 6-2 på bortaplan. Jag både tror och hoppas att vi får något liknande resultat i afton.

Lycka till!

Tryck här för mitt speltips till Rungsted – Herning!

Betsson

4,3 rating

100 % upp till 100 SEK

Nordicbet

3,8 rating

100 % upp till 100 SEK

Betsafe

4,5 rating

100 % upp till 100 SEK