SPELTIPS 24/8 inför Brage – Dalkurd: Vi tar ställning!

Av
Uppdaterat: augusti 24, 2020

Ny vecka och måndagen bjuder på ett antal spännande matcher i den svenska ligafotbollen. I Superettan tar IK Brage emot Dalkurd FF hemma på Domnarvsvallen i den 14:e ligaomgången. Innan säsongen drog igång var Brage tippade som ett av topplagen i Superettan – mycket tack vare deras fina fjolårssäsong.

Brage var ytterst nära en uppflyttning till Allsvenskan förra säsongen, men Kalmar drog längsta strået i den nervkittlande kvalmatchen. Klubben fick alltså ta nya tag och fortsätta jaga den efterlängtade uppflyttningen till landets finrum. Men det går desto tyngre för Brage den här säsongen, efter 13 ligamatcher hittas laget i mittenskiktet av tabellen. Brage har spelat in 18 poäng vilket innebär en 8:e placering för tillfället. Hemmalaget har visserligen tappat skyttekungen Kouakou som värvades av IFK Göteborg, men annars har de andra nyckelspelarna stannat kvar i klubben. Vi anser att Brage är ett betydligt bättre lag än vad tabellen visar. De är dessutom obesegrade i fem raka ligamatcher på hemmaplan, därmed använder vi oss av insatsen tillbaka vid oavgjort under måndagskvällen!

Gästerna Dalkurd FF är en klubb som bildades så sent som hösten år 2004. Klubben lyckades klättra upp i seriesystemet från Division 6 till Division 1 på fem säsonger och till Allsvenskan på tretton säsonger. Men den Allsvenska-nivån visade sig vara alldeles för tuff, Dalkurd åkte ur Allsvenskan efter säsongen 2018.

Idag hittar vi klubben i den svenska andraligan, nämligen Superettan. Förra säsongen innehöll båda höga toppar men även djupa dalar för Dalkurd. Men till slut lyckades laget knipa en trygg placering i mitten av tabellen. Nu har det alltså gått 13 omgångar av den nya säsongen som är fullspäckad med matcher på kort tid. Dalkurd hittas på en tolfte placering med 13 inspelade poäng just nu. Gästerna besitter en väldigt ung och oprövad spelartrupp den här säsongen. Deras startelva hade en snittålder på 23.5 år i senaste ligamatchen mot HBK. Vi ser Brage som det bättre laget inför måndagen, hemmalaget har dessutom vunnit deras två senaste inbördes möten.