SPELTIPS 24/8 inför Norrköping – Häcken: Toppmöte i allsvenskan!

Av
Uppdaterat: augusti 24, 2020

Efter en flygande start på säsongen har Norrköping hamnat i en djup formsvacka och endast plockat två trepoängare på sina åtta senaste matcher. Norrköpings svaga trend har gjort att man förlorat serieledningen och dalat ner till en fjärdeplats i tabellen. Norrköping som för bara ett par veckor sedan var den självklara favoriten till att ta hem allsvenskan är nu hela sju poäng bakom serieledande Malmö. Efter tre raka förluster lyckades Norrköping studsa tillbaka senast. På bortaplan tog man tre efterlängtade poäng när Göteborg besegrades med 3-1. Det ska bli intressant och se om Norrköping kan komma in i en ny toppform och utmana Malmö om SM-guldet!

Onekligen viktig match för den allsvenska toppstriden när Norrköping tar emot Häcken på måndag. På förhand känns matchen väldigt jämn och öppen mellan två topplag som blandat och gett i sina prestationer. Inför måndagens tillställning väljer vi att klicka ett överspel. Mellan två topplag i behov av poäng kan det smälla rejält åt bägge håll. Över 2.5 mål klickas – ett spel som sitter i Norrköpings fyra senaste matcher.

En placering efter Norrköping hittar vi Häcken på en femteplats i tabellen. Med tanke på att det endast skiljer ett enda poäng lagen emellan kan måndagens match röra om rejält i toppstriden. Formen hos Häcken är god som vunnit två raka matcher mot Varberg. På bortaplan blev det en klar 3-1-seger och på hemmaplan skrevs segersiffrorna till 2-1 efter ett sent insläppt reduceringsmål. Fem gjorda mål på två matcher för Häcken som onekligen hittat målform. Mot ett Norrköping som svajat en del på sistone har Häcken stor chans att göra ytterligare mål.

I försvarsspelet är Häcken som släppt in mål i fem raka matcher långt ifrån fläckfria. Speciellt på bortaplan har Häcken haft det tufft och släppt in tolv av sina totalt 17 insläppta mål. När lagen senast ställdes mot varandra drog Häcken det längsta strået och vann med 2-1. Vi kan tänka oss ett liknande resultat på måndag och klickar i att det blir över 2.5 mål!