SPELTIPS 2/5 inför Lokomotiv Gomel – Naftan Novopolotsk: Vi väljer sida!

Av
Uppdaterat: maj 1, 2020

Hemmalaget Lokomotiv Gomel har fått en flygande start på säsongen. I premiären körde man fullständigt över Khimik Svetlogorsk med 5-0 och närmast tog man en prestigefull seger när man besegrade stadsrivalen FK Gomel med 3-2. På två ligamatcher har Lokomotiv Gomel gjort åtta stycken mål och frågan är om någonting kan stoppa lagets offensiv. När man tar emot Novopolotsk på lördag är man favoriter, vi tror man lever upp till favoritskapet och klickar raka ettan. I fjol hamnade Gomel på en fjärde plats i Pershaya Liga, det är förvisso bara två matcher in på säsongen men just nu ser det ut som att ännu en toppplacering väntar.

Om man räknar med Lokomotiv Gomels två sista träningsmatcher inför ligaspelet har man gjort 20(!) stycken mål på de fyra senaste matcherna – det är otroligt imponerande.

Om det är positiva tongångar i hemmalaget är det allt annat i bortalaget. På grund av ett federationsbeslut inledde Naftan Novopolotsk säsongen med 15 minuspoäng. För klubben som i fjol hamnade på en femteplats är det såklart riktigt tufft. Istället för att kriga i toppen om uppflyttning lär man vara inblandade i bottenstriden. Först och främst gäller det för Novopolotsk att reducera poängavdraget. Två matcher in på säsongen har man lyckats reducera avståndet till minus tretton. I premiären spelade man 0-0 på bortaplan mot FK Gomel och närmast fick man med sig ytterligare en poäng när man spelade 1-1 mot FK Lida.

På lördag väntar en riktigt tuff uppgift när man ställs mot serieledarna Lokomotiv Gomel på bortaplan. Undertecknad tror uppgiften blir för tuff och Novopolotsk får vänta minst en omgång till för säsongens första trepoängare.