SPELTIPS 25/10 inför Skövde – Mariestad: Vem är starkast i Skaraborg?

Av
Uppdaterat: oktober 25, 2020

Dagens hemmalag, Skövde är ett lag för toppen i år. Klubben har länge smygit med bakom stora drakar som Borlänge och Mariestad, men aldrig riktigt tagit det kliv som krävs för att ta sig förbi. Nu har man goda förhoppningar om att återigen kunna ta sig långt när det vankas kvalspel fram mot våren. Hittills har man fått en bra start och placerar sig som tvåa, precis bakom obesegrade Dalen. Inför dagens match har man sex raka segrar och det andas återigen optimism i Skövde som har alla möjligheter för att så småningom kunna ta klivet till HockeyAllsvenskan.

För Mariestads del har man länge varit en av Hockeyettans bästa klubbar. Laget spelar allt som oftast heta kvalmatcher långt in på våren, och förra året var man ytterst nära att ta sig till Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Men sedan blev man snuvade på konfekten och fick börja om från noll inför den här säsongen. Ett trist besked för klubben som hade byggt upp något bra. Nu får man ta ny sats, och det kommer bli tuffare i år. Truppen ser bra ut, men inte alls lika bra som senaste säsongerna. Ändå tror jag Mariestad är ett lag som återigen kommer visa att man alltid är att räkna med när det stundar viktiga matcher på vårkanten.

Det här kan som sagt vara ett av Hockeyettans hetaste derbyn och hade publiken varit välkommen i Billingehov idag så hade varenda liten stol varit uppbokad. Nu är det inte så och därmed kommer lite av derbykänslan att försvinna. Men vi har fortfarande en spännande hockeymatch framför oss. Skövde har helt klart visat att man är ett starkt lag inledningsvis, och man kommer in här med bra form. Men nu stöter man på ett Mariestad som är ett av seriens bästa lag. Senaste matcherna har man nästintill bara mött lag längre ner i tabellen.

Inte för att förringa Skövdes fina start, men här kommer man sättas på prov. Mariestad har en fin kapacitet men måste studsa tillbaka efter två förluster mot Dalen och Borlänge. Är det något som verkligen talar för gästerna här så är det historiken. Skövde har haft otroligt svårt mot just Mariestad och man har enbart vunnit tre av de 14 senaste matcherna mot dagens motstånd. Här tror jag Mariestad trots allt har fina vinstchanser mot ett Skövde som nu måste höja sig flera nivåer från tidigare matcher. Tre av fyra senaste matcherna mellan lagen har slutat oavgjort, så jag väljer att spela Mariestad moneyline till 1.90.