SPELTIPS 25/10 inför Werder Bremen – Hoffenheim: Kortspelet synas!

Av
Uppdaterat: oktober 25, 2020

Fyra omgångar har spelats i den tyska Bundesliga och flera lag hänger på i toppen, inklusive Werder Bremen. Ludwig Augustinssons gäng har inlett den här säsongen på ett betydligt bättre sätt än tidigare säsonger. Klubben var ytterst nära att hamna i 2.Bundesliga efter förra säsongens ligaspel, men vår svensk var högst delaktig när klubben räddades kvar efter ett lyckat kvalmöte mot Heidenheim.

Det ser äntligen ut som att tränaren Florian Kohfeldt har vänt den negativa auran som var i klubben under hela förra säsongen. Efter fyra spelade omgångar hittas Werder Bremen på en sjundeplats i tabellen, men placering är en aning missledande. Hemmalaget har nämligen bara tre poäng upp till serieledande RB Leipzig och det är många lag som hänger på i toppen därefter. Varje poäng är viktig nu under säsongs upptakten för att sätta sig i en bra sits framöver. Vi tror på ett jämnt möte när Werder Bremen tar sig an Hoffenheim under söndagen.

Likt hemmalaget Werder Bremen befinner sig även gästerna på den övre halvan efter fyra spelade omgångar. Hoffenheim har blandat överkörningar med täta ett måls förluster under den här säsongsupptakten. Klubben har en bra säsong bakom sig och belönades med Europa League-spel efter deras starka sjätteplacering. Nu blir svårigheten att hålla uppe nivån i Bundesliga och Europa League samtidigt, det återstår att se ifall Hoffenheim har truppen till att lyckas med detta.

Men ifall Hoffenheim har en tillräckligt bred trupp har egentligen ingen betydelse inför söndagen. Undertecknad har nämligen hittat ett väldigt spännande kortspel inför mötet mellan Werder Bremen och Hoffenheim. Gästerna har fått syna det gula kortet flera gånger under de fyra inledande omgångarna. Hoffenheim spelar en aggressiv fotboll vilket talar för vårt kortspel inför söndagen. Hoffenheim har ett snitt på 2.8 kort/ligamatch den här säsongen, ett snitt som är tredje högst i hela Bundesliga. Kortet har varit mest frekvent i matcherna på bortaplan – deras två ligamatcher på resande fot har ett snitt på höga 3.5 kort/match.