SPELTIPS 25/8 inför PAOK – Besiktas: Spännande bortalag!

Av
Uppdaterat: augusti 24, 2020

PAOK kommer till Champions League-kvalet mot Besiktas med träningsmatcher i ryggen. Den grekiska säsongen är avslutad i juli och laget löste en andraplats i ligaspelet efter en avslutande mästerskapsserie. PAOK har imponerat på det ena, men varit svagare i det andra under säsongen och de senaste träningsmatcherna. Visst, det var inte speciellt längesedan man spelade en tävlingsmatch, men Besiktas är under full säsong. PAOKs försvarsspel har varit lovande, samtidigt som anfallsspelet svikit en del. Trots detta så klickar vi mål hos dagens gäster – kvalitet finns.

Den grekiska toppklubben har haft det svårt att vinna det senaste, men man har åtminstone tagit poäng. Fyra av de fem senaste matcherna har slutat oavgjort, om man räknar tävlingsmatcher – för att inte nämna senaste träningsmatchen som också den blev både mållös och oavgjord. Här tycker jag att PAOK är en felaktig favorit, eller iallafall en för stor favorit. Besiktas har klass och kommer stå upp mycket bra här.

Besiktas går starkt i Turkiet och har fyra raka vinster i dagsläget. Att räkna bort Besiktas i det här mötet vore tjänstefel, då man är i god form och besitter en trupp som utan tvekan kan göra det tufft för grekerna. PAOK, som dessutom haft det tufft på senaste tiden skall inte skrivas upp som någon klar favorit överhuvudtaget. Besiktas formkurva pekar rakt uppåt och det är vad som gäller inför matchen på Toumba Stadium den här kvällen.

En klar sak att nämna i värderingen här är att Besiktas besitter ett både fungerande försvar- som anfallsspel, där är inte PAOK för tillfället. Vi hittar också spelare som har spetsegenskaper i Besiktas, som tidigare tillhört större ligor i Europa. PAOK kommer med en frågande form och därför blir inte favoriten mitt spel ikväll, här gör Besiktas minst en kasse mot grekerna. Man har precis lika stor chans att avancera som hemmalaget!