SPELTIPS 25/9 inför Braga – Santa Clara: Spännande ligamöte!

Av
Uppdaterat: september 24, 2020

Äntligen är helgen kommen och vi väljer att rikta blickarna mot den portugisiska högstaligan. I Primeira Liga spelas en spännande ligamatch under fredagskvällen, det är nämligen Sporting Braga som tar sig an gästande Santa Clara i den andra omgången av den nya ligasäsongen.

Hemmalaget Sporting Braga är givna favoriter inför detta mötet. Det är inte så konstigt med tanke på deras starka säsong ifjol. Braga slutade på en fin tredjeplats i Primeira Liga förra säsongen. Det var endast storklubbarna Benfica och Porto som tog fler poäng på de 34 ligaomgångarna. Braga fick även en tuff start på den nya säsongen när de ställdes mot just Porto i premiären – det slutade med en 3-1 förlust. Nu har Braga en betydligt större poängchans när Santa Clara kommer på besök. Överspelet har dessutom suttit i Bragas fyra senaste matcher!

Vi riktar blickarna mot staden Braga och närmare bestämt Braga Municipal där matchen ska spelas. Som vi nämnde tidigare var hemmalaget Braga ett topplag förra säsongen. Medan de tävlade i toppen av tabellen befann sig gästande Santa Clara i det så kallade ingenmanslandet. Santa Clara slutade på en niondeplats med 43 inspelade poäng.

Gästerna hade alltså 17 poäng upp till fredagens motståndare Braga. Men trots det har Santa Clara fått sig en bättre start på den nya ligasäsongen – de vann nämligen ligapremiären mot konkurrenten Maritimo. Bortalaget har också bjudit på massvis med mål under den närmaste tiden. Över 2.5 mål har suttit i deras fyra senaste matcher, vi tror på ännu en målrik tillställning unde fredagskvällen!