SPELTIPS 26/6 inför Juventus – Lecce: Vi tar ställning!

Av
Uppdaterat: juni 26, 2020

Med elva omgångar kvar av säsongen hittar vi hemmalaget Juventus på en första plats i Serie A-tabellen. En serieledning som innebär att Turin-laget just nu är på väg mot sin nionde raka ligatitel. Det är otroligt imponerande och visar vilken dominans Juventus har i den italienska fotbollen. I sin öppningsmatch efter Serie A-uppehållet ställdes Juventus mot Bologna på bortaplan. Juventus gjorde jobbet och tog sin fjärde raka ligaseger när man man vann med 2-0. När Juventus på fredag tar emot bottenlaget Lecce hemma på  Allianz Stadium räknar vi med att man tar sin femte raka ligaseger!

Någonting som talar för Juventus är att man innan återstarten av Serie A spelade två cupmatcher. Även om Juventus inte imponerande särskilt mycket fick man möjlighet att komma in i matchtempo. Det bör såklart vara gynnsamt för Juventus. Bolagen erbjuder ett ganska lågt odds på den raka ettan och av den anledningen väljer vi att klicka Juventus -1. Spelet sitter om Juventus vinner med två mål eller fler. Det ska Juventus lösa på hemmaplan mot Lecce. Tittar vi på Juventus fyra senaste matcher har spelet suttit i tre av dem.

Gästande Lecce hittar vi på en 18:e plats i tabellen. En placering som vid säsongens slut innebär att man åker ur Serie A. Formen hos gästerna är allt annat än bra. Inför fredagens tillställning har man tre raka storförluster: Milan (1-4, hemma) Atalanta (2-7, borta) och Roma (0-4, hemma). Det är såklart otroligt svagt av Lecce som på tre matcher släppt in hela 15 mål. När man ställs mot Juventus på fredag känns det som att siffrorna kan rinna iväg igen. Att ställas mot Juventus på bortaplan är helt klart säsongens svåraste match.

Under säsongen har Lecce släppt in 60 mål vilket är absolut flest i hela Serie A. Att man ska åka till Allianz Stadium och släppa in mindre än två mål känns osannolikt. Inte heller bör Lecce vara ett stort hot mot ett stabilt Juventus-försvar. Slutsatsen är enkel att dra: här får Lecce det otroligt tufft!