Speltips 26/6 till Sevilla-Valladolid: Sevilla mot Champions League!

Av
Uppdaterat: juni 27, 2020

Hallå där! Liverpool fixade -1.5 hur enkelt som helst och lyckades knipa sin första Premier League titel igår kväll, man får gratulera ett starkt Liverpool. Vi byter land, till det varma Spanien och en match mellan Sevilla och Valladolid, hemmalaget krigar för en CLplats medan bortalaget krigar för kontraktet, häng med på analysen nedan!

En seger och tre kryss!

Sevilla har en seger och tre kryss sedan man startade La Liga, har varit väldigt tighta defensivt och endast släppt in tre mål på fyra matcher, då har man bland annat möt Barcelona och Villareal. Sevilla ligger fyra i La Liga, och har alltså den sista Champions League platsen, man är fyra pinnar framför Getafe. Har på pappret ett ganska lätt schema kvar och borde nog fixa den åtråvärda platsen. Har och är La Ligas farligaste hörnlag, alltså skapar man otroligt mycket hörnor. Har dom fem senaste matcherna varit inblandade i matcher med över 10 hörnor, och det är Sevilla som skapat dom flesta, har offensiva ytterbackar som skapar mycket hörnor.

Sevilla är helt utan skador och avstängningar idag, vilket gör att man kan ställa det absolut bästa laget på planen ikväll. Ocampos går mot en bra säsong och leder interna på 11 mål, en tuff spelare som är bra i boxen. Luuk De Jong är också en stor och stark forward, sex baljor har kommit från han så här långt. Sevillas ytterbackar i Jesus Navas och Reguilon har inte gjort några mål men tillsammans står för nio assist, vilket betyder att dom inte är rädda på att fylla på. Har ett tufft mittfält och backlinje som är svåra att trycka sig förbi.

Sevilla är väldigt starka på huvudet, vilket betyder att man söker väldigt mycket frisparkar och hörnor. Sevilla skapar i snitt 6.10 hörnor per match, det leder man på i La Liga. Det vankas dryga 25 grader när avsparken görs, Sevillas grässkötare gillar även att vattna gräset rikligt, vilket gör att bollen rullar snabbare och mer hörnor skapas. Jag tror Sevilla tar tag i matchen ganska tidigt och kommer ha ett stort spelövertag.

Spelat bra efter uppehållet!

Valladolid har skaffat sig en buffet på åtta pinnar ner till det negativa strecket, efter en vinst, två kryss och en torsk, det är en bra form för ett bottenlag. Valladolid har haft det tufft mot Sevilla, fyra raka nederlag. Valladolid är ett tufft spelande lag som vill komma till avslut, snittet på foulsen är dryga 14 per match och skotten ligger på ett snitt på nästan 10 skott mot mål per match. 16 av sina 34 pinnar kommer faktiskt på bortaplan, så man är ganska starka på resande fot, har dock tre raka torsk på bortaplan.

Valladolid har det desto sämre på skadefronten, och riskerar att ha fyra spelare som missar fighten. Det är anfallsparet Unal och Guardiola som delar på interna skytteligan med sex vardera mål gjorda. Annars är det ganska skralt med målskyttar, men laget har endast gjort 26 kassar. 36 insläppta mål bakåt är bra, man har en stor och stark backlinje och ett hård jobbande mittfält.

Valladolid snittar drygt fyra hörnor per match, dom är dock ganska bra på att släppa till hörnor, dryga fem hörnor per match. Valladolid har ena foten i La Liga nästa säsong, men har faktiskt ett par tuffa matcher kvar att spela, eller snarare sagt väldigt tuffa, Valencia borta och Barcelona hemma bland annat. Det räcker nog med en trea till för att säkra kontraktet, det har räckt mellan 35-40 poäng dom senaste åren och det tror jag Valladolid fixar ganska enkelt, då man har Alaves, Betis och Levante på hemmaplan kvar att möta.

Dagens speltips

Som ni kanske har förstått så har jag siktat in mig på hörnspel, Sevilla är det laget i Spanien som skapar mest hörnor. Sevilla kommer trycka på och jag hoppas att målet dröjer för Sevilla, för då kommer hörnorna att trilla in en efter en. Linan som är på över 10.5 hörnor till över två gånger degen ser jag som mycket intressant, kollar man på båda lagens snitt så kommer den täckas. Sevilla har även varit inblandande i många hörnglada matcher senaste omgångarna. In med polletterna, lycka till!