SPELTIPS 26/9 inför West Bromwich – Chelsea: Skott på mål-spelet!

Av
Uppdaterat: september 25, 2020

West Bromwich lyckas inte starta comebacken i Premier League på bästa möjliga vis, men är mycket glada över att vara tillbaka. Laget har mött Leicester och Everton första två omgångarna, och får ännu svårare uppgift när Chelsea gästar under lördagen. Mot Everton senast var man betydligt vassare vissa stunder än mot Leicester, problemet var bara att man släppte hela fem (!) mål. Åtta insläppta mål första två matcherna är för dåligt och kanske ett bevis på att man skulle ha försökt värva in något defensivt istället för att köpa loss brassen framåt. Mot Everton gjorde man åtminstone två mål, något vi tar med oss in i mötet med Chelsea.

WBA skapade ändå en hel del mot Everton och kunde dessutom få in två bollar. Två bollar som är viktiga inför spelet vi klickar här. Att WBA skall mäkta med tre skott på mål mot Chelsea ser jag inte som någon omöjlighet, speciellt inte efter att ha sett Chelseas första halvlek mot Barnsley senast. Här har man goda möjligheter att skapa i offensiven.

Thiago Silva gjorde debut för Chelsea mot Barnsley senast, en debut som resultatmässigt blev lyckad, samt för hans egen del. Men det finns fortfarande mycket mer att kräva av Chelsea när det kommer till defensiven. Framåt lossnade det rejält, både för Kai Havertz och laget i sig, men problemen ligger bakåt. Nu har man värvat en ny nålvakt, men det är Caballero som förväntas stå mot WBA under lördagen. Bakåt är det svajigt, men det lär bli bättre med tiden. Tiden är för knapp för att stänga ute motståndet redan på lördag, då jag tror hemmalaget lyckas skjuta tre skott mot Caballero och Chelsea.

Om Everton vann med 5-2 senast, så förväntar jag mig en liknande matchbild här, iallafall om man går på förhandstankarna. Chelsea är det klart bättre laget, som vi alla vet, men nu i starten av säsongen finns det mer att hämta. WBA utnyttjar detta och skapar en del lägen på Chelsea under kvällen.