SPELTIPS 27/8 inför Hammarby – Puskas Akademia: Reservbetonat bortalag!

Av
Uppdaterat: augusti 27, 2020

Hammarby gör entre i Europa League-kvalet under torsdagen och ställs mot Puskas Akademia hemma på Tele2Arena. Redan på förhand var detta en relativt tacksam lottning för hemmalaget sett till rankingen. Under de senaste dagarna har det rapporterats att bortalaget reser till Stockholm med ett väldigt reservbetonat lag. På grund av viruset som härjar runt i världen kommer bortalaget med ungdomsspelare samt spelare som till vardags hör hemma i frysboxen. Med detta i åtanke anser jag Hammarby vara ännu större favoriter och man har nu ett ypperligt läge att avancera från denna kvalrunda.

Spelet vi väljer att klicka under torsdagen är att Hammarby vinner med minst två mål. I skrivande stund hittas bäst odds hos Bet365. Som tidigare nämnt i denna rek är Hammarby det bättre laget på pappret och man har definitivt en starkare trupp nu större delar av bortalagets trupp sitter hemma i karantän. Det går inte att blunda för Hammarbys svajiga inledning hemma i den inhemska ligan men trots detta är oddset väldigt högt på att Hammarby vinner med två mål. Spelet måste testas till detta odds med de förutsättningar vi har inför torsdagens drabbning.

Låt oss börja med att ta upp hur Puskas i sista omgången av Ungerska ligan förra säsongen knep tredjeplatsen. Puskas fick ett sent avgörande mål samtidigt som konkurrenten Mezokovesd fick tre bortdömda mål i mötet med Ferencvaros. Väldigt omtalat i Ungern med tanke på att premiärministern i Ungern har ett väldigt stort intresse i Puskas. Vi väljer att inte spekulera mer i detta än så och går vidare. Huruvida vi ska beskriva Puskas form eller status är i dagsläget väldigt svårt. När man nu ska göra entré i Europa League-kvalet behöver man klara sig utan de flesta spelarna som tillhör A-truppen till vardags, de sitter som sagt hemma i karantän.

Puskas har sedan det blev lottat behövt förbereda sig för en tuff uppgift, konstgräs och bortaplan gör inte uppgiften enklare. Puskas behöver nu även resa till Stockholm med ungdomsspelare samt reservspelare. Ännu en parameter som gör uppgiften svårare… Med detta i åtanke kan jag inte se en annan utväg än att Hammarby hittar tillbaka till sitt fina spel på hemmaplan och avancerar efter en seger. Vi håller tummarna för att Hammarby vinner med minst två mål så vi kan rätta spelet till vinst under torsdagskvällen.