SPELTIPS 27/9 inför Tottenham – Newcastle: Spurs går för andra raka segern!

Av
Uppdaterat: september 26, 2020

Saker och ting har sett ljusare ut för Tottenham efter den tunga premiärförlusten hemma mot Everton. Det blev en seger med 5-2 mot Southampton i den andra omgången. Heung Min Son gjorde fyra mål, anfallsstjärnan Harry Kane assisterade till samtliga och gjorde även ett mål själv. Tottenham bekräftade även förra veckan att de har värvat vänsterbacken Sergio Reguilon och den gamle klubbikonen Gareth Bale på lån, båda från Real Madrid. Som grädde på moset gick Tottenham även vidare till playoff i Europa League där de kommer få möta israeliska Maccabi Haifa.

Tottenham har en väldigt hög högstanivå, men också en ganska låg lägstanivå. De båda sidorna fick man se i förlusten mot Everton och i vinsten mot Southampton. Det ska dock tilläggas att en anfallstrio med Son, Kane och en Bale i form är av absoluta världsklass. Bale är dock inte tillgänglig till matchen på söndag, men det finns bra uppbackning på den positionen i form av Lucas Moura och Steven Bergwijn. Tränaren Mourinho är ju även känd för att göra bra ifrån sig under sin andra säsong under en klubb, även om han tekniskt sett inte basade över Tottenham hela förra säsongen. Lyckas han få till lagbygget är Spurs definitivt att räkna med i kampen om topp 4, framför allt med tanke på kvalitén de ändå har i offensiven.

Newcastles 2-0 vinst mot West Ham följdes upp av en 3-0 förlust mot hemma på St James’ Park. I ligacupen däremot vann The Toons med hela 7-0 mot League Two-klubben Morecambe FC. Inte det största styrkebeskedet kanske med tanke på motståndet, den stora frågan är hur Newcastle kommer klara av lagen från den övre halvan i Premier League. Absolut att Brighton är ett bra spelande lag, men förra säsongen slutade de två placeringar under Newcastle. Nu blev The Magpies helt utspelade.

Inte nog med det är även förstekeepern Martin Dubravka skadad och fixstjärnan Allan Saint-Maximin riskerar även han att missa söndagens drabbning. Hoppet kommer ligga mycket på deras nye anfallare från Bournemouth Callum Wilson, som gjorde mål sin debut mot West Ham. Men det krävs betydligt mer än en bra match från Wilsons sida för att rå på Tottenham på bortaplan, som säkerligen vill bygga vidare från sin imponerande vinst senast. Mål kommer det att bli från Londonlagets sida, och för 2.78 gånger pengarna är det väldigt bra utdelning!