SPELTIPS 28/6 inför Espanyol – Real Madrid: Botten mot toppen!

Av
Uppdaterat: juni 27, 2020

Innan omgång 32 drar igång är det fortfarande poängmässigt delad förstaplats i La Liga. För Real Madrid väntar Espanyol på lördag, ett lag som man bara ska hämta tre poäng mot. De vitklädda går fortsatt väldigt starkt och har som bekant vunnit alla matcher man spelat sedan återstarten av ligaspelet, tre av tre vinster. Defensiven fortsätter imponera därtill med blott ett insläppt mål under perioden trots ett tufft spelschema.

När lagen möttes i höstas besegrade serieledarna sitt motstånd med 2-0, något i den stilen under lördagen hade inte förvånat. Historiskt sett har Espanyol haft det otroligt tufft för Real Madrid, även om matcher flera år tillbaka inte har någon större relevans i nuläget så är det rätt talande att giganterna vunnit elva av de tolv senaste matcherna lagen emellan. Brutala siffror.

Espanyol nådde europaplats förra säsongen och sedan dess har man förstärkt sin trupp, men utan framgång. Laget har fallerat totalt under hela säsongen, man ligger stensist i tabellen och poängbehovet är extremt. Med sju matcher kvar att spela har man åtta poäng upp till säkerhet, nämnvärt är då även att man har matcher mot Real Madrid, Barcelona, Valencia och Sociedad kvar att spela. Med allra största sannolikhet blir det nedflyttning för katalanerna för första gången på över 25 år, men med all rätt. Espanyol har varit usla ända sedan ligan drog igång.

Laget inledde fint efter uppehållet tog slut när man slog Alavés med 2-0, men någon vinstsvit eller vändning kom aldrig. Sedan dess har man dess har man spelat 0-0 mot Getafe för att sedan gå tomhänta ur möte mot såväl Levante som Betis. Ingen optimal form att ha med sig till ett möte som detta. Espanyol måste börja ta poäng nu ifall man ska ha någon chans att stanna kvar i La Liga, men det är inte mycket som talar för att man lyckas.