SPELTIPS 28/6 inför Newcastle – Manchester City: Överspelet!

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

En vinst och en oavgjord, det är Newcastles svit efter det långa uppehållet. Uppehållet lär ha kommit i god tid och laget har tränat ihop sig inför omstarten, som dessutom blivit lyckad. Nu kommer det största testet såhär långt, när Manchester City kommer på besök. Ett titelsuget Manchester City som dessutom kommer matcha en stark elva här.

Man kommer till mötet med en fin känsla, en känsla som kan hjälpa till här. Man kommer utnyttja möjligheterna att gå framåt, mot ett City-försvar som inte imponerar. Det snabba kontringsspelet med Allan Saint-Maximin i spetsen lär bli intressant att följa, med tanke på hur det såg ut när City mötte Chelsea senast. Här skall Newcastle inte räknas bort helt och hållet, jag tror åtminstone att man lyckas få in en boll – men att City blir aningen tuffare. Överspelet.

Pep Guardiola är ett annat ord för titlar. Manchester City har gått miste om ligatiteln, men har goda möjligheter att ta andra titlar när säsongen går mot sitt slut. FA-cupen är såklart något man vill vinna och räkna med att Pep matchar en slagkraftig elva, trots det tighta spelschemat. Förlusten mot Chelsea senast var snöplig, men här kommer slaget tillbaka – Manchester City vill vinna den här matchen till varje pris.

Den bredd City har är det inget annat lag på den engelska marknaden som har i dagsläget. Man kan matcha en reservelva här, som är tillräckligt slagkraftig för att bedömas som världsklass rakt igenom. Här klickar vi överspelet, då laget är oerhört målglada. Den offensiv Manchester City har kommer hjälpa oss att nå spelet!