SPELTIPS 28/6 inför Sheffield United – Arsenal: Målsnål historia!

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Sheffield Uniteds säsong är att hylla. Man har gått som tåget, mot vad förhandstipsen visade och man förtjänar all beröm man kan få. I cupen är man också kvar och nu väntar det tufft motstånd i form utav Arsenal. Ett motstånd som man spelat bra mot senaste två mötena och faktiskt inte förlorat någon match av de två. Den här gången har man dock inte riktigt samma stäm i laget, efter tre raka matcher utan vinst och också utan mål framåt. Det krävs bättring om Sheffield skall behålla sin övre halvan-plats i ligan och gå för avancemang i cupen.

Underspelet känns givet i den här matchen. Inte bara för att hemmalaget inte lyckats göra mål på tre matcher, utan också för att man är svårslagna. Arsenal är ett skickligt lag, men saknar det där lilla extra för tillfället. Jag ser gästerna som favoriter, men tror att hemmalaget kommer spela på att få till en tight match.

Avancemang står på schemat när Arsenal gästar Sheffield United i cupen. Laget vann senast, men har haft det svårt att imponera efter uppehållet. Nu kommer man till slutspelsmatch, som betyder mycket ifall Arsenal skall ha en god chans att få till europaspel nästa säsong. Titeln här är något man borde ha som mål att gå efter, då man underlättar nästa säsong på det sättet. Det blir en tuff kamp dock, redan här, men också om man skulle avancerar vidare!

Underspelet klickas, trots Arsenals starka och intressanta offensiv. Visst, man har varit och nosat eller nåt 2.5 linan några gånger – men här blir det en tight match. Sheffield United kommer inte göra det speciellt enkelt för Arsenal, framförallt inte i cupspelet, där man gärna skräller sig vidare. Arsenal vinner den här matchen, om man får det att stämma, om inte blir det en hemmaseger/avancemang. Underspelet känns rimligt, oavsett hur man vrider och vänder på det inför!