SPELTIPS 28/6 inför Watford – Southampton: Målskytt testas!

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Matcherna duggar tätt i Premier League just nu. Igår kröntes Liverpool till ligamästare trots att det är sju omgångar kvar. Men några som fortfarande har oerhört mycket att spela om är bottenlaget Watford. De befinner sig på en 16:e plats med endast en poäng ner till konkurrenten Bournemouth som hittas under strecket.

Redan nu kan vi konstatera att avslutningen blir desto mer spännande i botten av tabellen än vad den blir i toppen. Varje poäng är viktig och under söndagen tar Watford emot gästande Southampton. Watford har sett relativt uddlösa ut efter de långa uppehållet, det har blivit en förlust och en oavgjord. De har haft väldigt svårt att hålla tätt bakåt den här säsongen, därmed tror vi att måltjuven Ings hittar nätet mot Watfords sårbara försvar.

Det är alltså gästande Southampton som kommer till Vicarage Road under söndagen. Medan hemmalaget krigar för ett säkrat kontrakt befinner sig gästerna på en betydligt lugnare plats. Southamptons höga toppar har givit laget en trygg 14:e placering med 37 inspelade poäng. Med sju omgångar kvar ser det ut som att The Saints klarar sig ifrån den ökända bottenstriden.

Under söndagen väljer vi faktiskt att testa en målskytt, undertecknad har valt gästernas måltjuv Danny Ings. Engelsmannen har varit briljant den här säsongen och burit Southampton på sina axlar i flera matcher. Ings har en oerhört stark förmåga att befinna sig på rätt plats vid rätt tid punkt för att trycka in bollen. Den förmågan har givit anfallaren hela 16 ligamål den här säsongen, vilket ger honom en femteplats i skytteligan. Efter en del brokiga Premier League-säsonger har Ings äntligen hittat rätt och fått visa vilken målfarlig anfallare han är. Mot Norwich blev det ett mål och en assist, vi hoppas att Hasenhuttl startar med Ings och att 27-åringen därefter petar in en boll mot Watford!