Speltips 28/6 till Fnatic vs G2: Favoriterna i gruppen gör upp om sista platsen

Av
Uppdaterat: juni 29, 2020

De båda lagen möttes för några dagar sedan då fnatic kom in som lägsta seed för de behövde kvala in och G2 var högsta seed i gruppen för de är högst rankade. Trots detta var dessa de två lagen som alla trodde skulle ta sig vidare, något som inte är en möjlighet längre efter att Godsent vann 2-0 emot G2 igår och skickade ner dem till en decidermatch emot just Fnatic. Förloraren här kommer att spela två matcher till för att bestämma 9-12e plats i turneringen.

Fnatics vinst emot Mousesports

Det hela började på Fnatics kartval, Inferno, som de har haft problem på under den senaste tiden. De har bland annat förlorat 16-2 mot Movistar Riders. Det började återigen tungt och deras T-sida såg inte överdrivet stark ut när mousesports tog en tidig ledning med 6-3. Lite motstånd fanns dock kvar i Fnatic som åtminstone lyckades få sex rundor i halvtid, något att arbeta med. Efter en förlorad pistolrunda och forcebuy för FNC låg de under med 12-6 och skulle behöva göra en extremt bra CT-sida. Tre rundor irad gav dem nio men två förlorade rundor gav mousesports 14-9. Sju raka rundor till Fnatic gav dem dock vinsten på första kartan med 16-14.

Nuke stod på schemat, vilket var lite konstigt då Fnatic vunnit de senaste mötena på Nuke lagen emellan. En extremt bra start för Fnatic som lyckas vinna pistolrundan, trots 3v5 tidigt i rundan. Efter pistolrundevinsten ångade Fnatic på och tappade inte mer än tre rundor i hela halvan. Andra halvan var kort och vanns av Fnatic med 4-1 och hela kartan slutade då 16-4. En vinst för Fnatic som var ojämn, började svagt men slutade starkt. Det oroliga var ifall Fnatic hade förlorat fler rundor på CT-nuke då de under de senaste kartorna haft problem att få T-rundor.

G2’s kross emot Fnatic i första matchen

En ojämn första match stod på schemat när #1 och #2 skulle mötas redan i första matchen av gruppspelet. Fnatic, som senare halkat ner i rankingen, kom in i mötet som underdogs på grund utav sina dåliga resultat de senaste turneringarna. Första kartan var Nuke där det inte var mycket match. Svenskarna i Fnatic lyckades endast få fem rundor första halvan och fick inte mer än tre i andra halvan för en snabb förlust 16-8.

Andra kartan var dock Train, där fnatic haft okej resultat på senaste tiden samtidigt som G2 haft lite förluster där. Fnatics T-sida brukar ofta vara något att skryta om men det var det inte denna gång. Efter tio rundor i första halvan hade G2 lyckats få tag på ALLA(!) rundor. 10-0 var inte en start som fnatic önskade på sitt eget kartval, dock hjälpte det till att de tog fyra av de fem följande rundorna. En vunnen pistolrunda i andra halvan gav fnatic chansen att komma tillbaka på kartan då deras CT-sida också brukar vara stark, men G2 slog genast tillbaka och lät dem inte få mer än sju rundor på denna karta.

Dagens speltips

Trots att G2 fullständigt krossade fnatic sist de möttes har oddset på något sätt höjts. Anledningen till att oddset på G2 blivit högre är högst troligen på grund utav förlusten som G2 fick emot Godsent. Den förlusten tycker JAG är dum att tänka på dock då det tydligt syntes att Godsent anti-stratat helt och gjorde en bra match. De största anledningarna till att jag tror G2 vinner detta möte är: De krossade Fnatic för några dagar sedan, Fnatic har inte lyckats vinna emot G2 under 2020 samt att Fnatic varit i en slump i två månaders tid.

Därför väljer jag att spela på G2 rak till oddset 1.75 hos Unibet. (3units)

Samt G2 -1.5 till oddset 3.00 hos Unibet. (0.5units)