Speltips 31/10 till Malmö – Färjestad: Fortsätter Malmö på det vinnande spåret?

Av
Uppdaterat: oktober 31, 2020

Under gårdagen vann Aalborg tämligen enkelt borta mot Odense samtidigt som MODO tappade sin ledning till förlust hemma mot Västervik. De resultaten innebar att 1/2 spel hittade hem och vi gick miniplus. Det ska endast spelas tre SHL-matcher under lördagen då flera av fajterna blivit uppskjutna på grund av Covid-19. Här väljer jag att fokusera lite extra på mötet mellan bottenlaget Malmö och det tilltänkta topplaget Färjestad.

Tryck här för mitt speltips till Växjö – HV71!

Malmö mot segersvit?

Efter en blytung period, med fem raka nederlag, fick Malmö äntligen vinna en hockeymatch igen under tisdagskvällen då man besegrade Skellefteå med 3-2 efter förlängning. Ponthus Westerholm blev den stora matchvinnaren då han prickade in det avgörande målet i numerärt överläge.

Trots segern senast ligger Skånelaget under det negativa strecket då man endast lyckats spela in åtta poäng på tio matcher. Man har bara en poäng upp till tolvan Djurgården, som dock har spelat två matcher mindre.

Under lördagseftermiddagen möter Malmö Färjestad på hemmais, ett lag man redan har slagit den här säsongen. Man möttes nämligen den 3 oktober i Karlstad där Malmö vann med 4-2 efter en fin insats. Kan Skånelaget lyckas upprepa den trenden i eftermiddag? Det är absolut ingen omöjlighet i alla fall.

Två raka nederlag

Färjestad inledde säsongen väldigt tufft, men har spelat upp sig på slutet. Efter tre raka nederlag vann man fyra av fem matcher för att sedan förlora två raka fajter och där är vi nu. Senast fick man se sig besegrade mot serieledaren, Rögle, med 2-5 och i matchen innan dess föll man med 2-3 OT mot Leksand.

Karlstadslaget har spelat in 14 poäng på tolv matcher och ligger på en niondeplats i tabellen. Man har fem poäng upp till den sjätte- och sista kvartsfinalplatsen och är endast två poäng före elvan Brynäs, som dessutom spelat två matcher färre än Färjestad.

Färjestad har gjort mycket mål under säsongen (34) samtidigt som man släppt in en massor bakåt (37). Faktum är att laget släppt in tredje flest mål i serien, vilket inte är några vidare siffror för ett tilltänkt topplag.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Ö5,5 mål i matchen till 1,95 (2,5u).

Såväl Malmö som Färjestad har spelat många målrika matcher på slutet. 4/6 senaste Malmö-matcherna har innehållit 6+ mål medan Ö5,5 gått in i 2/3 senaste samt 10/14 senaste Färjestadsfajterna.

Såväl Färjestad som Malmö har visat upp stora brister i defensiven under säsongen då Färjestad släppt in 37 mål och Malmö 36. Med de noteringarna har man släppt in tredje respektive fjärde mest mål i serien.

Lördagens match är den sista innan ett tiodagars långt matchuppehåll och båda lagen kommer givetvis vilja avsluta på topp med en seger. Jag tror vi bjuds på en underhållande tillställning med mål i massor.

Lycka till!

Tryck här för mitt speltips till Växjö – HV71!

Bet365

4,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK