Speltips 3/12 till Luleå – Malmö: Bottenlaget saknar viktig duo

Av
Uppdaterat: december 4, 2020

Återigen satt 1/2 spel senast och vi börjar därmed hitta tillbaka till en stabilitet igen. Det är givetvis inte bra, men i alla fall ett steg i rätt riktning. Under torsdagskvällen bjuds vi på flertalet SHL-matcher där jag väljer att syna mötet mellan topplaget Luleå och bottenlaget Malmö.

Tryck här för mitt speltips till Väsby – Timrå!

Luleå har växlat upp

Efter tre raka förluster har Luleå växlat upp rejält på slutet då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna där man under tisdagen tvålade dit Skellefteå på bortaplan med hela 4-0. Under den nyss nämnda perioden har man även besegrat stjärnfyllda Färjestad på bortais med klara 4-1.

Luleå ligger på en femteplats i tabellen efter att ha spelat in 33 poäng på 17 matcher. Man är därmed endast fem poäng ifrån serieledaren Frölunda som dock har spelat fyra (!) matcher fler än Luleå. Faktum är att Luleå har bäst poängsnitt i SHL efter Skånelaget, Rögle.

Luleå är ett väldigt skickligt lag på hemmaplan och har faktiskt segrat i 16 av sina senaste 19 hemmamatcher. I kväll gästar bottenlaget Malmö och Luleå ska därför ses med en ypperlig chans att ta en ny vinst på hemmais.

Viktig duo saknas

2-0-ledning borta mot Leksand blev förlust med 3-4 och 3-0-ledning hemma mot Linköping blev förlust med 3-4 efter förlängning. Malmö tycks hitta nya sätt att förlora i varje match just nu. Senast ledde man med 3-0 hemma mot Linköping efter stor dominans. Trots det bjöd man in gästerna i matchen, som till slut kunde vända på steken.

Bottenlaget har sannerligen inte fått en rolig säsongsinledning då man ligger på en trettondeplats med blygsamma 15 inspelade poäng, samma som jumbon Brynäs. Det ska även tilläggas att Malmö spelat två matcher fler än Gävlelaget.

I kväll väntar en utav säsongens tuffaste uppgifter då man ställs mot hemmastarka Luleå på bortais. Malmö och resande fot går inte riktigt hand-i-hand den här säsongen då Skånelaget endast vunnit en av sina sju senaste bortamatcher.

Dessutom saknar Malmö stjärnmålvakten, Oscar Alsenfelt, samt stjärnbacken, Oliver Lauridsen, inför kvällens möte mot Luleå. De är två otroligt viktiga kuggar i Skånelaget, vilket lär märkas i afton.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Luleå -1,5 till fina 1,85 (3u) gånger pengarna.

Det skiljer ett par klasser mellan de båda lagen. Luleå har dessutom fått upp ångan igen och segrat i fyra av de fem senaste matcherna där Skellefteå besegrades under tisdagen med hela 4-0. Malmö å sin tur har kommer från tre raka nederlag och har endast vunnit tre av sina 14 senaste fajter.

Luleå är ett av seriens bästa hemmalag och har bland annat vunnit 16 av sina 19 senaste hemmamatcher. Lägg därtill att Malmö endast vunnit en av sina sju senaste matcher på resande fot.

Luleå brukar trivas ypperligt mot Malmö och har slagit Skånelaget i fyra raka matcher (4-2, 4-3, 3-1, 3-0) och dessutom vunnit fem raka hemmamatcher mot kvällens motståndare (4-3, 3-0, 5-1, 3-1, 2-0).

Malmö har ett tunt samt svagt lag och med tanke på att viktiga duon Oscar Alsenfelt och Oliver Lauridsen saknas blir man givetvis ännu mer försvagat. Att tro något annat än att Luleå tar en klar vinst i afton vore dumt.

Lycka till!

Tryck här för mitt speltips till Väsby – Timrå!

Bet365

3,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK