Speltips 3/12 till Väsby – Timrå: Botten möter toppen

Av
Uppdaterat: december 4, 2020

HockeyAllsvenskan rullar vidare med flera matcher under torsdagskvällen. Jag har valt att titta närmare på mötet mellan bottenlaget Väsby och topplaget Timrå.

Tryck här för mitt speltips till Luleå – Malmö!

Fina resultat på slutet

Väsby har som väntat fått en tuff start på säsongen och ligger i botten av tabellen. Laget har dock vaknat till under slut då man vunnit tre av de fem senaste fajterna där man bland annat besegrat topplaget Björklöven med 5-3 två gånger om. Man har dock även förlorat mot MODO med 2-7 under perioden.

Kvällens hemmalag har lämnat den absoluta botten på sistone då man passerat såväl AIK som Kristianstad. I skrivande stund ligger man på en tolfteplats med 17 inspelade poäng på 20 matcher. Man är dock endast en poäng före AIK, som spelat fem (!) matcher färre än Väsby.

Väsby har plockat in ett par intressanta nyförvärv på slutet, vilket verkar ha gett snabb effekt. De kommer säkerligen vara med i matcherna på ett helt annat sätt framöver, men mot suveräna Timrå blir det svårt.

Kan Timrå förlora?

Timrå har svarat för en makalös säsong då man spelat in hela 38 poäng på 15 matcher och ligger på en andraplats i tabellen, tre poäng efter ettan Björklöven. Det ska dock tilläggas att Umeå-laget spelat tre matcher fler än Timrå.

Just nu är Timrå inne i en sanslös form. Faktum är att Sundsvallsgänget vunnit ELVA (!) raka matcher, där tio av segrarna kommit efter ordinarie speltid och med minst en tvåmålsmarginal. Snacka om imponerande.

Timrå har ett otroligt fint lag där givetvis stjärnan, Jonathan Dahlén, sticker ut lite extra. 22-åringen har nämligen gjort 21 poäng (8+13) på elva matcher och ligger på en femteplats i poängligan trots att många spelare medverkat i betydligt fler fajter än vad Dahlén gjort.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Timrå ML + Ö3,5 ML (Bet Builder) till 1,68 (3u) gånger pengarna.

Timrå är flera klasser bättre än Väsby, vilket tabellen också visar. Det skiljer hela 21 poäng lagen emellan och då har Timrå dessutom spelat fem (!) matcher färre än bottenlaget, Väsby.

Väsby må ha vunnit tre av sina fem senaste matcher och fått i ordning på grejerna samt plockat in ett par spännande nyförvärv, men mot Timrå ska man normalt sett inte ha en suck. Sundsvallsgänget har vunnit elva raka matcher där man öst in mål framåt. Faktum är att laget gått Ö3,5 mål i 10/11 senaste och gjort 52 mål under perioden.

Timrå och Väsby har mötts två gånger under de senaste veckorna där Timrå vunnit båda matcherna (5-3 och 3-1). Kvällens möte kan bli jämnare med tanke på att Väsby har hemmaplan och fått in ett par intressanta spelare, men att Timrå skulle förlora matchen har jag otroligt svårt att se. Vinner laget, vilket jag förmodar, så bör man absolut lösa minst fyra mål framåt och därav väljer jag denna kombination.

Lycka till!

Tryck här för mitt speltips till Luleå – Malmö!

William Hill

5,0 rating

100 % upp till 100 SEK

Casumo

3,8 rating

300 SEK Freebet

MrGreen

4,0 rating

Freebet 100 SEK