SPELTIPS 3/5 inför Shakhter Soligorsk – FC Isloch: Hörnspelet!

Av
Uppdaterat: maj 3, 2020

Då var vi här igen, Shakhter Soligorsk som fortfarande jagar den där riktiga formen den här säsongen. En elfte plats är alldeles för dåligt, och när tvåan Isloch väntar på hemmaplan har man ett gyllene läge att visa hur bra man är. En vinst här, skulle sätta både hemmalaget och överpresterande Isloch på en mer rättvis karta. Shakhter Soligorsk kommer från två raka vinster mot Dinamo Brest, både i liga- och cupspel.

Formen är uppåtgående, men trots det känns det fortfarande inte helt rättvist att klicka hemmasegern. Här hittar vi istället hörnspelet när två av ligans bästa lag i den kategorin möts. Shakhter ligger på en andraplats i statistiken över flest hörnor per match. Snittet på 10.83/hörnor per match i sina matcher är näst bäst i ligan.

FC Isloch har fyra vinster och två förluster, vilket är ett grymt bra facit över den fina säsongsinledningen. En andraplats i ligan är imponerande, trots att ligan inte nått speciellt långt ännu. När man gästar ett betydligt bättre, i vanliga fall, lag i Shakther Soligorsk så kan man få det tufft om poängen – det skall dock göras klart att det inte är värt att spela emot laget för tillfället, inte ens när ett topptippat Soligorsk står på andra sidan.

Hörnspelet passar även Isloch, som också dom är i bra skick över denna statistiken hittills. Laget snittar över 10 hörnor/per match under sina sex inledande omgångar och är ett givet spel när man möter ett annat lag som presterar bra i denna del av matcherna. Hörnor är mycket rimligt här och därför klickar vi spelet över 9.5 hörnor, där snittet inför är över hos bägge lagen.