SPELTIPS 3/5 inför Vitebsk – Slavia Mozyr: Väljer sida till högt odds!

Av
Uppdaterat: maj 3, 2020

Inför den sjunde omgången av Vysshaya Liga hittar vi hemmalaget Vitebsk på en sjätte plats i tabellen. Upp till serieledande Slutsk skiljer det endast tre poäng. Det får ses som en riktigt bra start på säsongen för Vitebsk, som i fjol placerade sig på en tolfte plats. Trots den fina säsongsinledningen är man endast små favoriter till att vinna söndagens hemmamatch. Undertecknad tycker man bör vara större favoriter än så och väljer att klicka i raka ettan.

På hemmaplan har Vitebsk än så länge varit helt felfria och tagit två segrar av två möjliga. Kanske ännu mer imponerande är att man på hemmaplan inte släppt in ett enda mål. Även på bortaplan har Vitebsk imponerat i defensiven och på sex matcher har man endast släppt in fem stycken mål. I ligan är det endast Torpedo-BelAZ Zhodino som släppt in färre mål.

Till ett odds som mer än dubblar insatsen känns söndagens spel givet!

Efter tre raka poängtapp har bortalaget Slavia Mozyr dalat i tabellen ner till en trettonde plats. Med sina sju inspelade poäng är man endast på säker mark tack vare bättre målskillnad. Utöver poängtappen i ligan åkte man i veckan ut från cupspelet när man föll mot Bate Borisov på bortaplan. Det är med andra ord ett riktigt formsvagt Mozyr som kommer till spel på söndag.

Ett av Mozyrs problem är att man har haft det svårt att hålla tätt bakåt. På de tre senaste matcherna har Mozyr släppt in hela sju stycken mål. I jämförelse är det fler än vad Vitebsk släppt in under hela säsongen. Även i offensiven finns det utvecklingspotential där man endast gjort två mål på de fyra senaste. När man söndag ställs mot ett defensivt skickligt Vitebsk kan man få det riktigt tufft.