Speltips 3/7 till Atletico Madrid-Mallorca: Viktig match för båda gängen!

Av
Uppdaterat: juli 4, 2020

Hallå där! Gårdagens rek på Helsingborg var inte bra, Helsingborg hade dock lägen att avgöra matchen men har inte den offensiva kvaliten för tillfället. Nya tag, och vi går vidare till Spanien där lyckan har varit ganska stor för mig. Enda matchen som spelas ikväll är Atletico som tar emot Mallorca, hemmalaget spelar för Champions League plats, medan borta gänget försöker spela till sig ett nytt kontrakt. Häng med på analysen nedan!

Bra kryss mot Barcelona senast!

Atletico har varit stabila sen uppehållet, två kryss och resten segrar är facit. Krysset borta mot Barcelona senast var starkt. Man höll spelet uppe väldigt bra. Atletico är riktigt svårslagna på hemmaplan och har endast torskat en match i år, och har bara släppt in 10 kassar. Atletico ligger fem pinnar före Villareal, i kampen om Champions League platsen, det är den enda man krigar för just nu då titeln är borta för några omgångar sen. Simeones gäng är ett jobbigt gäng att möta, spelar tufft och är skickliga passningsmässigt, när Atletico gör första målet är man grymt skickliga att hålla den ledningen.

Det ser bra ut på skade och avstängningsfronten, Koke och Savic är tillbaka från avstängning. Diego Costa är alltid vass från sin forwardsposition. Morata leder interna målligan på sina nio strutar, Joao Felix ligger tvåa med sina sex. Den som har högst poängsnitt i truppen är Correa, på sina 19 starter står han noterad för fem mål och sex assist. Jan Oblak längst bak är en av världens vassaste målvakter.

Atletico behöver nog en trea ikväll, med tanke på vilket spelschema man har kvar, Getafe, Celta Vigo och Sociedad bland annat. Har kikat lite på Atleticos senaste matcher och det har har blivit väldigt många fouls emot laget. Snittet ligger på dryga 13, men mot Barcelona hade man 15 och det var väldigt många gånger Barcelona fick fördel. Atletico är starka i luftrummet och kan därför ta en frispark istället för att riskera kontring. Man har också en del hetsiga spelare i laget som inte är rädda för att smälla på.

Enormt viktig seger senast mot Vigo!

Fem matcher kvar att spela, Mallorca ligger på nedflyttning, fem pinnar från säker mark. Har på pappret Sevilla och Atletico som ser att att vara jobbiga på förhand men har Granada, Osasuna och Levante kvar också, borde nog kunna fixa nio pinnar och det kan nog räcka till ett nytt kontrakt. Formen då? Nja, sådär. Senast en riktigt fin insats mot Vigo, vinst 5-0. Har annars haft ganska tuffa matcher mot bland annat Barcelona och Real, där man inte kunnat mäta sig riktigt. Jag tycker Mallorca spelar en fin fotboll, laget har gjort 35 mål och det är många fler än vad sina bottenkonkurrenter har gjort.

Ja, det är ett skade och avstängningsskjutet bortalag, Ante Budimir, han som leder interna är avstängt efter för många gula kort. Även Valjent är avstängd, startat alla 33 fighter. Sen har dom lite småskavanker på ett par spelare. Det finns lite kvalite i truppen, den lilla japanen Kubo född 2001. Han är riktigt avig och har en spelstil som liknar Messis, tror han spelar i ett större lag om något år. Lagkaptenen Sevilla har 5+3 och är väldigt viktig på mitten, inte rädd på att dra på sig frisparkar.

Mallorca snittar nästan 14 frisparkar per match, vilket är ganska högt. Budimir är tyvärr avstängd, han drar på sig mycket fouls. Mallorca är sämst i ligan när man lämnar ön, endast en vinst på hela 16 matcher är facit i år. Mallorca torskade senast mot Atletico, men hade innan det fyra raka matcher utan torsk. Det var en riktig hetsig match senast lagen emellan och det delades ut gula kort många gånger och Morata fick syna det röda.

Dagens speltips

Oddsen på hemmaseger ligger runt 1.30, och jag tycker det är för lågt, Mallorca är inget dåligt gäng. Jag siktar in mig på fouls, båda lagen har ett snitt över 13 fouls, vilket är ganska högt. Har också sett båda lagen spela och man drar på sig väldigt många frisparkar. Över 26.5 fouls ligger linan på, och kollar man snittet så kommer det att täckas. Jag tycker linan ligger lite för låg då matcher i La Liga kan ha en lina på 30 fouls. Jag tar detta spelet direkt och önskar er stort lycka till!