SPELTIPS 4/11 inför Chelsea – Rennes: Femte raka!

Av
Uppdaterat: november 4, 2020

Champions League på Stamford Bridge under onsdagen, ett strålande tillfälle för Chelsea att ta nästa trepoängare. Dessutom får man besök av Rennes, där klubben tidigare har koppling ifrån, både i Petr Cech och senast Edouard Mendy. Den sistnämnda har startat Chelsea-karriären på ett strålande sätt med fyra raka nollor bland annat, men också ytterligare en nolla innan det. Chelsea går från klarhet till klarhet med sitt nya bygge och det är bara en tidsfråga innan allting sitter och det ser riktigt bra ut. För på väg dit är vi faktiskt, Chelsea har sett betydligt bättre ut den senaste tiden än vad man gjorde under inledningen.

Engelsmännen har startat Champions League-säsongen med fyra poäng på två matcher. Ett kryss mot Sevilla i omgång ett följdes upp med en total överkörning, resultatmässigt åtminstone, när Krasnodar besegrades med 4-0 i Ryssland. Dagsformen avgör, Edouard Mendy storspelar och nyförvärven är igång. Chelsea vinner det här och håller ytterligare en nolla!

Rennes är gästerna i London den här Champions League-kvällen. Efter en stark säsong under fjolåret har man tagit sig till den finaste platsen av alla när det kommer till fotboll och dess turneringar. Rennes har tyvärr inte lyckats ta någon vinst ännu, men ett kryss mot ryssarna och en uddamåls förlust mot spanjorerna är klart godkänt efter två omgångar. Nu väntar dock den tuffaste uppgiften, för tillfället iallafall, när ett formstarkt Chelsea skall utmanas på bortaplan. En tuff bortamatch som man inte skall ha så mycket att hämta i. Men vem vet, skrällar har hänt förr.

Det skiljer en del klass mellan lagdelarna här, Rennes har inte riktigt samma förutsättningar som Chelsea när det kommer till pengar och värvningar. Man blev dessutom av med en nyckelspelare, till just Chelsea, när Mendy lämnade under sommaren. Vi får se hur långt det räcker, men känslan är att hemmalaget står emot Rennes tappra försök att pressa.