SPELTIPS 4/5 inför Şagadam FK – FK Köpetdag Aşgabat: Det luktar målsnålt!

Av
Uppdaterat: maj 4, 2020

Efter en trög start på säsongen, med endast två poäng på fyra matcher, tog hemmalaget Şagadam en efterlängtad trepoängare när man besegrade Merw med 1-0. I och med säsongens första seger klättrade Şagadam upp till en sjätte plats i tabellen. Trots de tre inspelade poängen är läget fortsatt prekärt för Şagadam, som endast har två lag bakom sig.

När man tar emot Köpetdag Aşgabat på måndag luktar det målsnålt på långa vägar. Fem matcher in på säsongen har Şagadam endast gjort två stycken mål – det är ruskigt svaga papper. Det som räddat Şagadam är att man själva endast släppt in fyra stycken mål, vilket är klart godkänt. Undertecknad väljer att klicka i under 2.5 mål, ett spel som sitter i Şagadams sex senaste matcher.

Inför den sjätte omgången av Ýokary Liga hittar vi bortalaget Köpetdag Aşgabat på en fjärde plats i tabellen. I den hittills mycket jämna tabellen, är avståndet upp till serieledarna endast två poäng. Formen pekar dock nedåt för Köpetdag Aşgabat, som närmast åkte på säsongens första förlust, när man föll mot Ahal med 1-0. Det var andra raka poängtappet för Köpetdag Aşgabat som får försöka studsa tillbaka mot Şagadam .

Där Aşgabat imponerar mest är i försvarsspelet. På säsongens hittills fem spelade matcher har man endast släppt in två stycken mål. När man ställs mot ett offensivt svagt Şagadam känns onekligen underspelet helt givet. Även i offensiv väg har det varit målsnålt för Köpetdag Aşgabat, som endast gjort tre mål på fem matcher. Underspelet som klickas, under 2.5 mål, sitter i samtliga av Aşgabats matcher under säsongen.