SPELTIPS 4/8 inför Brentford – Fulham: Premier League-plats på spel!

Av
Uppdaterat: augusti 3, 2020

Brentford med Pontus Jansson i laget har haft en fantastisk säsong bakom sig och man var ytterst nära att lösa en direktplats till Premier League. Med två omgångar kvar av säsongen hade man allting egna händer men efter två avslutande förluster fick man nöja sig med playoff-spel. Londonlaget fick en dålig start på playoff-spelet när man i den första semifinalen föll borta mot Swansea med 1-0. Efter förlusten borta mot Swansea kändes Pontus Jansson och hans Brentford långt ifrån spel i Premier League nästa säsong. Efter de tre raka förlusterna lyckades tillslut Brentford hämta sig och hemma på Griffin Park besegrade man Swansea med 3-1 och avancerade till en final.

Tittar man på Brentfords säsong i helhet bör man vara stora favoriter att ta hem finalen men formen är som sagt högst tveksam och i en final kan allting hända. Vi håller matchen som helt öppen och riktar istället in oss på ett kortspel. Championships playoff-finaler brukar bli tuffa fajter mellan två hårt arbetande lag som ger hundra procent hela matchen igenom. Det förväntar vi oss även på tisdag och då bör det rassla in en del kort. I säsongen som helhet har Brentford tagit på sig ganska lite kort men i de senaste matcherna har man tuffat till sig och då har korten börjat rassla in. Vi klickar att det blir över 4.5 kort – det är ett spel som sitter i Brentfords tre senaste matcher!

På andra sidan planhalvan väntar Fulham som avancerade till finalen genom att besegra Cardiff med 3-2 över två matcher. Under säsongen har Fulham dragit på sig rejält med kort och i grundserien var det endast bottenlagen Barnsley och Charlton som tog på sig fler. Med hela 93 kort på Championships 46 omgångar har Fulham snittat över två kort per match. I den avgörande semifinalen mot Cardiff drog Fulham på sig fyra kort och vi väntar oss att ett hårt arbetande fortsätter samla på sig kort i finalen.

Som tidigare nämnt brukar det blir många kort i Championships playoff-finaler och kortspelet sitter i de två senaste årens finaler. Allting ska avgöras i en enda match och ingen spelare kommer undvika att gå in stenhårt i en duell. Om vi får se ett ledningsmål kommer laget i underläge forcera rejält och då kommer det smälla på. Extra krydda till finalen är att det är ett Londonderby som stundar på tisdag och det i sig bör resultera i en tuff match. Till ett odds som nästan dubblar vår insats klickar vi i att det blir över 4.5 kort!