SPELTIPS 4/8 inför Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks: Match två!

Av
Uppdaterat: augusti 3, 2020

Oilers har nu hamnat i ett 1-0 underläge i den här bäst av fem serien mot Chicago Blackhawks efter att match nummer ett slutade med en seger för de sistnämnda med 6-4 under lördagskvällen. Edmonton fick dock den start man ville ha men sannerligen inte slutet. Connor McDavid öppnade målskyttet i power play men Blackhawks svarade med att göra fyra obesvarade mål och ledde med 4-1 efter den första perioden. Chicago drog på sig en utvisning efter att ha varit en man för mycket på isen redan efter den första tekningen vilket betydde att ligans bästa power play lag fick operera fritt och man gjorde inga misstag. Oscar Klefbom passade pucken ner till höger där Leon Draisaitl satte en hård pass rakt över isen till McDavid som smekte in pucken precis under ribban. Det var ungefär så bra som det blev i den första perioden för Oilers som sen släppte in fyra mål innan pausvilan.

Edmontons vassa powerplay slog till igen efter 4:13 av den andra perioden för att reducera ställningen till 4-2 när Ryan Nugent-Hopkins satte en lysande pass bakom målet till McDavid som fann Draisaitl framför mål, där gör han sällan några misstag. Två powerplay mål från Oilers satte ribban för Chicagos powerplay som skulle visa sig inte vara ett dugg sämre då man bara 2:19 minuter senare sköt in 5-2 genom Dominik Kubalik. Det målet öppnade upp för Edmonton att byta ut sin veteranmålvakt Mikko Koskinen men så blev inte fallet. Däremot så förblev Chicagos powerplay stekhett även i andra halvan av den andra perioden när rookie sensationen Kubalik återigen höll sig framme när han styrde in Duncan Keiths skott för att sätta 6-2 målet. Målet innebar att Kubalik hade gjort två mål och fem poäng totalt på bara två perioder.

James Neal och Nugent-Hopkins gjorde varsitt mål i slutet men det var allt man lyckades åstadkomma som någon form av slutforcering, slutresultatet blev således 6-4 till Chicago.