SPELTIPS 4/8 inför Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets: Mer mål att vänta i match två?

Av
Uppdaterat: augusti 3, 2020

Joonas Korpisalo stod för 28 räddningar och höll nollan i sin första slutspelsmatch i NHL när Columbus Blue Jackets vann med 2-0 över Toronto Maple Leafs i den första matchen av serien i Scotiabank Arena i Toronto under söndagen. Frederik Andersen stod för 34 räddningar i Torontomålet, laget gjorde mål i samtliga matcher förutom en under grundserien och var rankade som nummer tre vad det gäller målskytte, ett snitt på 3.39 mål per match. Det säger en hel del och är en av anledningarna till att jag tror det här handlade mer om nerver än något annat. Laget har en oerhörd kvalité i anfallsspelet. Torontoforwarden Nicholas Robertson blev den första 18-åringen att göra sin NHL debut i en slutspelsmatch sedan Jarome Iginla för Calgary Flames den 21 april 1996. Robertson som ledde skytteligan i Ontario Hockey League den här säsongen med 55 gjorda mål hade en stor målchans i sitt första byte men Korpisalo stod för en bra räddning efter cirka två minuter spelade av den första perioden.

Som sagt så höll målvakten Joonas Korpisalo nollan för Columbus och det var faktiskt den första hållna nollan i en slutspelsmatch i klubbens historia som gjorde entré i NHL 2000-01 och hunnit med att spela 32 slutspelsmatcher. Det var dock inte helt lätt under hela matchen för Korpisalo som ändå fick göra 28 räddningar varav en hel del svettiga. Vid ställning 0-0 och fyra minuter kvar av den andra perioden fick han verkligen visa vad han går för när han nätt och jämnt stoppade Auston Matthews direktskott efter William Nylanders fina passning in i banan från bakom målet.

Målen skulle inte komma förrän i den tredje perioden och det var Cam Atkinson som öppnade målskyttet efter 1:05 av den tredje perioden med ett vristskott från höger precis under Andersens handske, 1-0 till Columbus. Det fanns gott om tid för Toronto att operera på men man tog inte riktigt vara på chanserna man hade och istället kunde Alexander Wennberg göra 2-0 i öppet mål med bara 19 sekunder kvar av matchen.