Speltips 5/12 till Mora – Timrå: Finns det något lag som kan stoppa Timrå?

Av
Uppdaterat: december 6, 2020

Timrå har tolv (!) raka vinster och går för sin 13:e i afton. Lyckas man med det?

Tryck här för mitt speltips till Karlskoga – AIK!

Tryck här för mitt speltips till Växjö – Linköping!

Mora ur form

Mora har gjort en okej säsong då man spelat in 23 poäng på 15 matcher. Dock har laget spelat väldigt få matcher i jämfört med många andra lag, vilket har gjort att man först återfinns på en elfteplats i tabellen. Laget är dock endast tre poäng bakom sjuan Vita Hästen som spelat fem (!) matcher fler än dalarlaget.

Mora tycks dock vara ur form då man förlorat två raka matcher med stora siffror. Allra senast föll man med 1-5 borta mot Västerås och innan dess körde Karlskoga över laget med sanslösa 8-2. Dessutom har Mora endast spelat en match under de senaste fyra veckorna och laget bör således vara ringrostigt.

Kvällens match spelas på hemmaplan där Mora kommer från tre raka vinster. Det ska dock tilläggas att det varit mot mindre bra motstånd. Innan hemmasviten föll man i fyra raka fajter på hemmais.

Kan något lag stoppa Timrå?

Vad är det som händer med årets Timrå? Laget har vunnit tolv (!) raka matcher där man senast besegrade Väsby på bortaplan med hela 8-4 efter att Jonathan Dahlén svarat för ett hattrick. Hela elva av segrarna har kommit efter ordinarie speltid och med minst tvåmålsmarginal.

Timrå är endast en poäng ifrån serieledning och siktar givetvis på att ta över förstaplatsen i tabellen. Det ska även tilläggas att Björklöven, som leder seriens, spelat tre matcher fler än Sundsvallsgänget.

Vidare är det värt att noterat att Timrå smällt in sanslösa 60 (!) mål under segersviten. Det är givetvis helt brutala siffror och frågan är om något lag kan stoppa denna sanslösa offensiv.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Timrå -1,5 till 2,00 (2,5u) gånger pengarna.

Timrå är ett par klasser bättre än Mora, vilket också tabellen och formen visar. Vinner Timrå, vilket jag förmodar, är det högst sannolikt att man gör det med minst tvåmålsmarginal och det är därför mer värt att köra -1,5 framför FT.

Timrå har vunnit tolv (!) raka matcher där man gjort 60 (!) mål framåt och är givetvis seriens i särklass bästa och formstarkaste lag för tillfället. Lägg därtill att elva av de tolv vinstmatcherna slutat med en tvåmålsvinst eller mer. I många fall har det slutat med betydligt större siffror än så, eller vad sägs som 5-0 borta mot Västerås, 4-0 och 6-2 mot Södertälje samt 8-4 borta mot Väsby.

Timrå och Mora möttes för en månad sedan och då vann Timrå med 6-3. Det finns alla möjligheter för något liknande under lördagskvällen då Mora, som kommer från två raka nederlag där man släppt in 13 (!) mål, är ur form och saknar matchtempo efter att endast spelat en match under de fyra senaste veckorna.

Lycka till!

Tryck här för mitt speltips till Karlskoga – AIK!

Tryck här för mitt speltips till Växjö – Linköping!

William Hill

5,0 rating

100 % upp till 100 SEK

Casumo

3,8 rating

300 SEK Freebet

MrGreen

4,0 rating

Freebet 100 SEK